Mane: Zar ćemo stvarno dobiti medalje?

Senegalac to nije znao

Mane: Zar ćemo stvarno dobiti medalje?

E. Škorić

Sadio Mane priznaje da nikada prije nije znao da osvajači Premier lige dobijaju medalje.

Liverpool je sve bliže tituli, a Mane je u razgovoru za BBC otkrio da nije znao kako će svaki igrač pojedinačno dobiti medalju kada osvoje naslov.

"Čuo sam jučer da ćemo, ako osvojimo ligu, dobiti medalju. Nikada prije nisam čuo za to, niti sam znao, ali briga me za medalje", poručio je Mane.

Svjestan je Senegalac koliko je bilo teško i u ovoj sezoni bez obzira što ljudima izgleda lako način na koji Redsi osvajaju bodove.

"Lako? O ne, nema šanse. Premier liga je najbolja na svijetu i morate da date više od 100 posto u svakom meču ako želite da pobijedite. To je ono što uvijek pokušavamo i mislim da to radimo dosta dobro, ali moramo da nastavimo tako".

Cilj se zna...

"Cilj nam je od početka bio osvojiti ligu. Dakle, ako je osvojimo, to će biti sjajno i za klub i za navijače."

Najbolji afrički nogometaš 2019. godine rođen je u malom selu u Senegalu i kaže da mu je odgoj bio "težak", ali "nikad nije prestao sanjati" o tome da postane profesionalni sportista.

"Ako vidite odakle sam došao u vrlo malom selu, daleko od glavnog grada u Dakaru, bilo je zaista teško, ali to je dio života i svaki dan morate sanjati i nastaviti dalje. Morate imati samopouzdanje i nikada ne smijete da odustanete. To je ključno i samo tako možete uspjeti".

Zanimljivo da Maneova majka i danas dan mrzi nogomet.

"Majka i ujak nikada nisu htjeli da igram nogomet, pa sam morao ići u školu i raditi nešto drugo, ali uspio sam, tako da sam im dokazao da su u krivu", dodao je.

Otkako je postao profesionalac, Mane je dosta novca donirao bolnicama u rodnom Senegalu, ali ne želi preuzeti nikakvu zaslugu za svoju dobrotvornu pomoć.

"Ne želim govoriti o takvim stvarima, mislim da tim ljudima to treba, pa radim što mogu", rekao je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada zbog Manea cijeli Senegal navija za Liverpool i želi da ovaj klub bude prvak Engleske i Evrope.

"Prije dvije godine to nije bio slučaj - bilo je više navijača Manchester Uniteda, Barcelone i Real Madrida, ali sada je svuda Liverpool. Kada Liverpool igra, to je kao da igra reprezentacija. Bit će sjajno ako osvojimo titulu".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi