Real hoće Van Dijka, Liverpool ekspresno odgovorio

Šta se sprema?

Real hoće Van Dijka, Liverpool ekspresno odgovorio

E. Škorić

Liverpool je dolaskom Virgila van Dijka postao tim s ponajboljom odbranom, a godinama ranije to nije bio slučaj.

Redsi su uvijek bili "otvoreni" nazad i često su primali golove, no dolazak Van Dijka promijenio je stvari i na Anfieldu se sada teško trese mreža Redsa, kao uostalom i na mnogim gostovanjima ovog tima.

Sjajnog Van Dijka je, prema pisanju inostrane štampe, odlučio dovesti Realov predsjednik Florenzino Perez, koji sprema ponudu veću od 150 miliona funti.

Ipak, Liverpool odgovara i to ne sa "da ili ne", već isključivo operacijom oko produženja ugovora s holandskim reprezentativcem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Špekulše se da će Redsi obezbijediti takav ugovor Virgilu da će dobiti 50 miliona funti, ali će tu biti uključene i razne klauzule koje će se aktivirati svakim uspjehom kluba u Engleskoj i Evropi.

To bi trebalo da bude dovoljno da Van Dijk odluči da ostane. Bivši igrač Groningena, Celtica i Southamptona je u Liverpool stigao u zimu 2018. godine za 75 miliona funti. Osvojio je s Redsima Ligu prvaka, Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo, a sve su prilike da će biti i prvak Premier lige.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti