Pojavio se novi snimak s Koševa - palicama su nasrnuli na "neprijatelje"

Okršaj Manijaka i Hordi zla

Pojavio se novi snimak s Koševa - palicama su nasrnuli na "neprijatelje"

E. Škorić

U srijedu je u neposrednoj blizini stadiona Asim Ferhatović Hase došlo do žestokog navijačkog obračuna, a akteri su bili članovi dvije najveće i najpopularnije navijačke grupe u BiH.

Navijači Sarajeva spremali su se za gostovanje u Gornji Vakuf gdje je njihov tim tog dana igrao utakmicu Kupa protiv Sloge (kasnije uvjerljivo slavio), a onda su se pojavili pripadnici navijačke grupe Manijaci.

Uslijedio je žestok obračun, što se može vidjeti i na najnovijim snimkama koji su se pojavili na društvenim mrežama.

U ovom sukobu korišteni su sprejevi/suzavac, a čini se i drugi predmeti s kojima se pokušavalo nanijeti povrede navijačima protivničkog tima. Viđeno je kako pojedini navijači Željezničara nose palice dok trče prema grupi navijača Sarajeva.

Na kraju je uhapšeno 10 osoba koje će biti identifikovane i procesuirane u policijskoj upravi, a za koje se sumnjalo da su učesnici ovog nemilog događaja koji se dogodio jučer.

Na sreću, niko nije teže povrijeđen iako je bilo nekoliko osoba s lakšim povredama, dok je jasno da je pričinjena i određena materijalna šteta na objektima i automobilima koji su bili parkirani u blizini.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Napad Manijaka na navijače Sarajeva samo je jedan u nizu takvih događaja. Nedavno su navijači Željezničara bili akteri napada na navijače Veleža u Mostaru, dok postoji niz incidenata u prošlosti koji su izazvani od strane raznih navijačkih grupa u našoj zemlji.

Imamo nažalost u prošlosti i primjere tragičnih navijačkih okršaja, koji su završavali kobno, pa je tako u Širokom Brijegu život izgubio navijač Sarajeva Vedra Puljić, koji je upucan 2009. godine, ali nikada niko nije odgovarao za njegovo ubistvo, dok njegovi drugovi sa tribine već godinama traže da se pravda zadovolji. 

Top Komentari

Juka1987
Prvo frka u Mostaru, pa sa palicama u Dobroj, pa sad ovo.I to navijaci? Go olos i narkoman
3 2
AK16
Vidi se da Manijaci nisu naoružani, samo na šake hahaha
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi