Manijaci i Horde koreografijama uljepšali derbi, nisu izostale ni provokativne parole

Derbi na Grbavici

Manijaci i Horde koreografijama uljepšali derbi, nisu izostale ni provokativne parole

Edmir Škorić

U toku je 152. sarajevski derbi koji se od 20 sati igra na stadionu Grbavica pred punim tribinama.

Duel 26. kola WWIN lige privukao je veliku pozornost navijača, ali i medija te kompletne sportske javnosti u našoj zemlji.

Uvijek su dueli Želje i Sarajeva posebno praćeni, sada naročito jer se Plavi bore za opstanak u ligi, dok s druge strane njihove komšije traže svoje mjesto u Evropi.

Za razliku od prošlog derbija, kada je Željezničar s 3:0 savladao Sarajevo na svom stadionu, ovaj put je dozvoljen ulazak i gostujućim navijačima, koji su iskoristili maksimalan broj ulaznica kako bi došli navijati za svoj tim.

Derbi je počeo žestoko, sudija Sivac morao je da "smiri" Radovića već u četvrtoj minuti žutim katonom. Jasno je da ćes e voditi žestoka borba na samom terenu, a tribine su se posebno spremile za ovaj okršaj.

Oglasi

Manijaci su priredili koreografiju s porukom: "Sarajevska jalija za Željezničar navija", a ispod južne tribine je i poruka u sjećanje na ubijenog navijača kluba Mirzu Raščića.


Osim koreografija, viđene su i parole koje su očito bile upućene rivalskim navijačima, a njihovo značenje ipak sami protumačite...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
Uzalud vam šablonski...? Kaj?
0 0
sarayson
Uprava napolje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi