Šta navijači Neftchija spremaju za Manijake? Poznato je koliko pristalica Plavih stiže u Baku!

Azerbejdažanski klub obaviješten

Šta navijači Neftchija spremaju za Manijake? Poznato je koliko pristalica Plavih stiže u Baku!

Admin Čaušević

Željezničar će ponovo u Bakuu tražiti prolazak dalje u Evropi. Nakon što je eliminisan bjeloruski Dinamo sada je na redu azerbejdžanski Neftchi s tim da će ovaj put zadatak biti mnogo teži.

Nakon 2:2 na Grbavici Željezničar je još u nedjelju sa puno optimizma otputovao u Bakuu, a u međuvremenu su izabranici Nermina Bašića obavili i nekoliko treninga u azerbejdžanskoj prijestolnici.

Put Bakuu sa se spremaju i navijači Željezničara, prema informacijama iz Neftchija na stadionu koji nosi naziv "8 km" će biti prisutno oko stotinu članova Manijaka.

Azerbejdžanski mediji pišu da su navijači Neftchija o svemu informisani te upravo iz tog razloga namjeravaju napuniti tribine.

U prvom duelu oko 13.000 pristalica Plavih su dali vjetar u leđa bh. predstavniku koji je pokleknuo u sudijskoj nadoknadi kada je primio gol za 2:2.

Navijačka grupa azerbejdžanskog kluba se inače zove "Forza Neftchi" i slovi za jednu od organizovanijih u ovoj kavkaskoj zemlji.

Oglasi

Prema do sada dostupnim infromacijama za utakmicu je prodato više od 6.000 ulaznica pa se očekuje da tribine budu poprilično ispunjene.

Kapacitet stadiona "8 km" iznosi 11.000, a u Neftchiju su u prodaju pustili 8.000 karata i vjeruje se da će sve ulaznice biti prodate.

Zvanični trening i pressice obje ekipe su na rasporedu u srijedu. Navijače Željezničara svakako najviše zanima zdravstveni bilten, pa ostaje da se vidi da li će Edin Rustemović, Irfan Jašarević te Joseph Amoah biti spremni za meč.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Podsjećanja radi, revanš meč 2. pretkola Konferencijske lige između Neftcija i Željezničara igra se u četvrtak od 19 sati po centralnoevropskom vremenu.

UEFA je odlučila da se susret u Bakuu sude mađarske sudije. Intersesantno da se sve trojica arbitara prezivaju Balasz, a za glavnog je imenovan 39-godišnji Balazs Berke.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hadzija123
Spremaju nam mamu i tatu @Drakula da ih karamo uzajamno ! Hahahaha
2 1
Djema1921
Sta god da spremaju ne mogu da nadmase manijaci sta su uradili. Kraj price
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi