Uz pomoć Bosmanovog zakona Bayern je besplatno dobio veliko pojačanje i oslabio rivala

Bavarci sve moćniji

Uz pomoć Bosmanovog zakona Bayern je besplatno dobio veliko pojačanje i oslabio rivala

Edmir Škorić

Bayern nastavlja da jača svoj tim, a ovaj put su transferom uspjeli da oslabe jednog od najvećih rivala u Njemačkoj.

I dok se i dalje u Bayernu radi na dovođenju golmana koji bi zamijenio povrijeđenog Manuela Neuera, klub je odradio dobar posao i angažovao 25-godišnjeg Konrada Laimera. Ovu vijest donosi Fabrizio Romano, koji tvrdi da će Austrijanac na ljeto kao slobodan igrač prijeći u Minhen.

Bayern je daleko najmoćniji i najbogatiji njemački klub i ima taj običaj da u svoje redove dovodi najbolje iz Bundeslige.

Često je "krao" igrače dortmundskoj Borussiji, sada to čini Leipzigu, ekipi koja je posljednjih godina postala ozbiljan konkurent Bayernu u Bundesligi.

Bosmanov zakon dopušta igračima potpisivanje ugovora s novim poslodavcem šest mjeseci prije isteka ugovora s klubom. Tu opciju iskoristio je Austrijanac zahvaljujući kojoj Bayern za njega neće platiti ni centa.

Laimer će se ponovo ujediniti s trenerom Julianom Nagelsmamnom s kojim je sarađivao u Leipzigu.

Pod njegovim vodstvom je odigrao 46 utakmica i jako dobro poznaje trenerove zahtjeve. Laimer je igrač sredine terena, neko ko zna da poveže odbranu i napad, da vrši presing konstantno na rivala, a zbog povreda je propustio cijelu sezonu 2020/21. Zbog povreda je ove sezone odigrao samo četiri utakmice, ali u Bayernu vjeruju da će biti spreman od ljeta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je u Leipzigu od 2017. godine, a do sada je odigrao 167 utakmica uz 11 golova i 18 asistencija. U Minhenu će se pridružiti bivšim saigračima Marcelu Sabitzeru i Dayotu Upamecanu, koji su u ljeto 2021. godine stigli u Bayern.

Bundesliga se vraća 20. januara, a RB Leipzig igra upravo protiv Bayerna. Bayern je lider na tabeli sa četiri boda više u odnosu na Freiburg. Leipzig je treći sa šest bodova manje od Bavaraca.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Jedino to i znaju, kradu od ostalih ekipa u ligi i kao radujz se kad osvoje titulu lol.
1 4
Fele
U par zadnjih godina: BVB Thorgan Hazard, Julian Brandt, Nico Schlotterbeck, masa drugih “slabijih” igraca iz Bundeslige koji su nesta znacili u svojim klubovima, tipa Modeste , pa iz Bayerna uzeli Sule i Hummels.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi