Neuera je kad-tad morala stići kazna za ležernost na golu
Foto - Screenshot

Igrao se pa primio gol

Neuera je kad-tad morala stići kazna za ležernost na golu

M. Šljivak

Minhenski Bayern silovito je započeo odbranu naslova u njemačkoj Bundesligi.

Bavarci su večeras u Frenkfurtu u susretu 1. kola deklasirali Eintracht sa 6:1 i još su jednom potvrdili da im u Njemačkoj jednostavno nema ravnog tima.

Sezonu golova u Bundesligi otvorio je Joshua Kimmich. Veznjak Bayerna je spektakularno pogodio za vodstvo u petoj minuti meča, a do kraja je mreža Eintrachta bila napunjena do vrha.

Uspio je domaći sastav u 64. minuti da zatrese mrežu Manuela Neuera. Pogodio je francuski napadač Randal Kolo Muani i za to može zahvaliti golmanu Bayerna.

Neuer je poznat kao golman koji se često zna zaigrati. Gotovo uvijek mu prolaze igrarije s protivnicima, ali večeras je on glavni krivac za primljeni pogodak.

Golman Bayerna ponovo je bio daleko od gola. Lucas Hernandez je pokušao da mu vrati loptu i kako je ona bila nešto jača jer je smatrao da je Neuer mnogo bliži golu, desio se problem.

Oglasi

Neuer je loše primio loptu, ali ju je uspio smiriti. Ipak, odlučio se potom poigrati s protivničkim napadačem, ali mu to nije pošlo za rukom.

Dribling je bio očajan, lopta mu je pobjegla, Muani to koristi i šalje loptu u mrežu za smanjenje rezultata na 5:1 u tim trenucima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Reakcija golmana Bayerna bila je očekivana. Žestoko je udario rukom po tlu, ali jedino može sebe kriviti jer imao mnogo boljih opcija u ovom slučaju.

Iskusni čuvar mreže je i u prošlosti znao praviti brojne izlete. Imao je mnogo sreće da nije često kažnjavan, no sad je jednostavno morala da ga stigne kazna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...s obzirom na to sa kakvim banana konkurentima igraju u Bayernligi oni komotno mogu kao u rukometu izbaciti golmana i staviti jos jednog napadaca,i to citavu utakmicu hehehehe...ne vjerujem da bi i tako primali vise od 1 gola po utakmici od ovih invalida...
2 10
Zoilomas
Bayern kao da banane djeli a ne plate. Salim se svaka cast.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi