Je li Nijemac najbolji ikad? Manuel Neuer ima 36 godina i izveo je odbranu karijere!

Svaki komentar je suvišan

Je li Nijemac najbolji ikad? Manuel Neuer ima 36 godina i izveo je odbranu karijere!

A. Čaušević

Maneul Neuer je u duelu Lige nacija između Njemačke i Italije na najbolji način pokazao koja je razlika između šampiona i normalnog igrača.

Neuer se opravdano smatra najboljim golmanom svih vremena nakon što u kontinuitetu na vrhunskom nivou brani duže od decenije.

Tokom karijere kako u klupskom tako i u reprezentativnom fudbalu Neuer je imao niz nevjerovatnih odbrana, ali ona protiv Italije mu je možda i najbolja u karijeri.

Reprezentativac Italije Nicolo Barella je bio u idealnoj situaciji za postizanje gola, lopta je išla u mrežu, a onda se odjednom pojavio Neuer i sačuvao svoju mrežu.

Iako je ranije uhvaćen na krivoj nozi pošto se jedna lopta odbila do Barelle, Neuer je ipak na kraju stigao saučavati svoju mrežu.

Neuer ima 36 godina. Mnogi njegovi se vršnjaci opraštaju, ali ne i on. Protiv Italije je pokazao da i dalje ima impresivan refleks te da nema potrebe da razmišlja o penziji.

Inače, Njemačka je meč s Italijom riješila u svoju korist sa 5:2 te će se u preostala dva kola boriti sa Mađarskom za prvo mjesto u grupi.

Top Komentari

King_Kenny
...pa on ni u Bayernu nije najbolji ikad.
1 11
salt_city
Najbolji svih vremena, postavio nove standarde branjenja izmedju ostalog igrajuci 30,40 metara udaljen od svog gola, pass bolji od vecine veznjaka ..
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi