Neuer stigao legendarnog Kahna

Podvig Nijemca

Neuer stigao legendarnog Kahna

E. Škorić

Njemački golman Manuel Neuer danas je izjednačio rekord legendarnog Olivera Kahna.

Bayern je večeras razbio Borussiju Moenchengladbach sa 6:0, samo ovjerivši titulu koja je bila osvojena i prije nego je utakmica počela, s obzirom na poraz Leipziga u Dortmundu.

Kapiten Neuer je stigao do velikog dostignuća, budući da mu je ovo bio 204. meč u kojem je sačuvao mrežu. Za to mu je trebalo 444 utakmice, dok je Kahnu za isti podvig bilo potrebno 557 utakmica.

Neuer je klasa, sada je samo pitanje kada će stići do rekordnog 205. meča bez primljenog gola, čime će definitivno srušiti nekadašnjeg kapitena i golmana Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Neuer je u Bayern došao još 2011. godine iz Schalkea, a od 2009. godine je golman njemačke reprezentacije.

Osvojio je devet titula s Bayernom u Njemačkoj, dvije Lige prvaka, dva puta Svjetsko klupsko prvenstvo. pet puta Superkup Njemačke i pet puta Kup Njemačke te dva puta Superkup Evrope.

Top Komentari

user1583752673
Jedan od najboljih ikad!
9 0
jassony
Cuj "overivsi" titulu, a uciteljicu ti nepismenu i plagijatorsku, ako vec kopiras tekst bar ga procitaj prije objave moj Skoricu
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi