Neuer je sinoć postao apsolutni rekorder na Svjetskom prvenstvu, ali slaba mu je to utjeha
Manuel Neuer je sinoć postavio rekord Svjetskih prvenstava.

Njemački golman

Neuer je sinoć postao apsolutni rekorder na Svjetskom prvenstvu, ali slaba mu je to utjeha

Eldar Ganibegović

Manuel Neuer sinoć je postavio veliki rekord Svjetskih prvenstava, no slaba mu je to utjeha jer je njegova reprezentacija ispala već u grupnoj fazi takmičenja i to drugi put u nizu.

Njemačka je u 3. kolu Svjetskog prvenstva s 4:2 savladala Kostariku, a očekivano je na golu stajao Bayernov čuvar mreže Manuel Neuer.

Tako je kapiten Nijemaca stigao do devetnaeste utakmice u karijeri na Svjetskom prvenstvu, a to je cifra po kojoj je postao jedinstven u istoriji fudbala.

Neuer je uspio da s 19 utakmica na najprestižnijem fudbalskom turniru na svijetu postane prvi golman u historiji fudbala po broju nastupa na Mundijalima, objavio je i Bayern na zvaničnoj Twitter stranici.

Golman Bayerna nadmašio je dva legendarna golmana - Seppa Maiera (Zapadna Nemačka) i Claudija Taffarela (Brazil), obojica imaju po 18 nastupa.

Oglasi

Ipak, slaba je to uzjeha za Manuela Neuera čija je Njemačka ispala već u grupnoj fazi.

Ovo je drugi put u nizu da Njemačka ispada u grupi na Svjetskom prvenstvu, nakon što su u Rusiji bili posljednji u grupi iza Švedske, Meksika i Južne Koreje.

Podsjetimo, Manuel Neuer je 2014. godine s Njemačkom u Brazilu podigao titulu prvaka svijeta, a ovo mu je vjerovatno posljednji Mundijal na kojem je nastupio.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Iz grupe E dalje su se plasirali Japan i Španija, dok je Njemačka zajedno s Kostarikom napustila takmičenje.

# TIM UTA BOD GR
1. Japan 3 6 4:3
2. Španija 3 4 9:3
3. Njemačka 3 4 6:5
4. Kostarika 3 3 3:11

U osmini finala Japan će se sastati s Hrvatskom, dok će Španija biti protivnik Maroku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi