Izjava koja je najavila nove stvari u njemačkom fudbalu: "Prošli smo zajedno..."
FOTO: EPA

Nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Kataru

Izjava koja je najavila nove stvari u njemačkom fudbalu: "Prošli smo zajedno..."

Haris Zilić

Drugo uzastopno isapdanje Njemačke u grupnoj fazi Mundijala vodeća je sportska priča u svijetu, ali i trenutak koji bi mogao dosta toga promijeniti u njemačkom reprezentativnom fudbalu.

Razočarenje je kod fudbalera, stručnog štaba, navijača, a jedna izjava nakon duela protiv Kostarike u trećem kolu grupe E Mundijala u Kataru, dala je najavu šta nas to čeka kada je u pitanju Elf.

Između redova, ne baš direktno, 33-godišnji Thomas Muller najavio je povlačenje iz reprezentacije.

"Ako je ovo bila moja posljednja utakmica, bilo mi je veliko zadovoljstvo. Igrao sam sa velikom dozom ljubavi za svoju reprezentaciju", rekao je napadač Bayerna i dodao:

"Prošli smo zajedno nevjerovatne trenutke. U svakoj utakmici ostavio sam srce na terenu."

Pomenuta izjava Thomasa Mullera mogla bi i najaviti novu eru u njemačkom fudbalu.

Oglasi

Inače Thomas Muller je za reprezentaciju odigrao 120 utakmica i postigao 44 gola.

Očigledno kreće još jače podmlađivanje, stižu neke nove generacije, ali pitanje je koliko mogu vratiti stari sjaj Elfu?

Vremena nema puno, EURO 2024. godine je upravo u Njemačkoj i trebat će oprati gorak okus nakon dva uzastopna ispadanja u grupnoj fazi Mundijala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nešto ne štima u reprezentativnom njemačkom fudbalu i dosta posla je pred ljudima u Savezu da to ponovo uspostave na onaj nivo kakav smo navikli kada je u pitanju Njemačka.

Loša izdanja u Ligi nacija, pad na FIFA rang listi, ispadanje u grupi na Mundijalu, jednostavno previše u kratkom vremenu za fudbalsku naciju kakva je Njemačka.

Top Komentari

user1596891057
Vrijeme je i bilo...
1 0
PapaK
Njemacka vise nije 'Njemacka'. Izgubili su svoj fudbalski identitet. Nema vise borbenosti, discipline, pozrtvovanosti. Covjece, gledam onog Sanea, matere mi, on se sprda sa selekcijom. Mali Musiala ima dribling, mlad je, bice od njega velika zvijezda. A trener debil drzi Havertza na klupi, od pocetka.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi