Dvije muhe jednim porazom
Za navijače Španije poraz nikad nije bio ljepši.

Dvije muhe jednim porazom

E. Ganibegović

Španija se plasirala u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru na jako kontroverzan način i dugo će se pričati o večerašnjim utakmicama te o tome da li je Španija možda namjerno izgubila.

Treće kolo Svjetskog prvenstva u grupi E donijelo nam je veliku dramu i u konačnici prolaz Japana i Španije, a ispadanje Njemačke i Kostarike.

Prije posljednjeg kola sve je bilo otvoreno, odnosno sve četiri ekipe mogle su proći dalje.

Ipak, Španija i Njemačka bili su veliki favoriti u utakmicama protiv Japana odnosno Kostarike, ali Špancima se dogodila najbolja moguća kombinacija.

Poraz bolji od pobjede

Naime, Španije je porazom protiv Japana ubila dvije muhe jednim udarcem. 

S obzirom na to da bi prvi iz grupe E išao na drugog iz grupe F, a to je u ovom slučaju svjetski viceprvak Hrvatska, čini se da je bolje bilo završiti u drugi u E grupi i ići na Maroko, pobjednika grupe F.

Oglasi

Upravo to je Španija i dobila porazom od Japana. Uz dužno poštovanje Maroku koji je osvojio grupu u konkurenciji Belgije, Hrvatske i Kanade, Hrvatska je ipak viceprvak svijeta i teži protivnik.

Španci su hodali po tankom ledu. U jednom je momentu Kostarika vodila 2:1 protiv Njemačke i tada je na tabeli uživo stanje bilo takvo da Nijemci i Španci zajedno idu kući.

Ipak, Njemačka je odradila do kraja svoj dio posla i slavila rezultatom 4:2. A upravo je Njemačka druga muha koju su ubili Španci - da su pobijedili, Njemačka bi prošla, a ovako, veliki konkurenti već nakon grupne faze završavaju nastup na Mundijalu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

# TIM UTA BOD GR
1. Japan 3 6 4:3
2. Španija 3 4 9:3
3. Njemačka 3 4 6:5
4. Kostarika 3 3 3:11

Njemačka je u Brazilu 2014. godine postala prvak svijeta, a nakon toga ovo je drugo prvenstvo u nizu na kojem ne uspijevaju proći ni grupu. 

Dakle, Španija će u osmini finala igrati protiv Maroka, dok će Japan biti protivnik Hrvatskoj, a definitivno ovakvim raspletom mogu biti zadovoljne i naše komšije. 

Top Komentari

MaxBavarac
Luis Enrike...dovoljno je samo pogledati tog lika i vec ga mrzis,ono tipicno spansko ****o uobrazeno,cinicno kao i vecina igraca Spanije i Barcelone pogotovo...no nema veze,sve se vrati sve se nekad naplati...
2 0
Ende
Kako ne shvatate da spanci nisu izbjegavali hrvatsku, taman posla... nego brazil u cetvrtfinalu. E zbog toga su izgubili
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi