PSG keširao 60 miliona eura za novo pojačanje!

Ugarte na Parku prinčeva

PSG keširao 60 miliona eura za novo pojačanje! · Zvanično

Eldar Ganibegović

Uoči svakog prijelaznog roka aktuelna je masa špekulacija, no ona za Manuela Ugartea još iz maja mjeseca bila je tačna "u bobu" - PSG ga je doveo za 60 miliona eura.

Još u maju mjesecu ove godine prenijeli smo navode stranih medija kako je PSG pripremio 60 miliona eura za Manuela Ugartea, a taj transfer danas je i zvanično potvrđen.

Ovaj Urugvajac po vokaciji je defanzivni veznjak, a po potrebi može odigrati i na mjestu centralnog veznog. Ugovor s Parižanima potpisao je do ljeta 2028. godine.

Stiže iz lisabonskog Sportinga za 60 miliona eura u kojem je proveo prethodne dvije godine gdje je stigao iz Famalicaa za 12 i po miliona eura.

Prethodno je još nosio dres matičnog CA Fenixa u Urugvaju odakle je u januaru 2021. godine stigao u Famalicao za 4,1 milion eura. 

Oglasi

U dresu Sportinga ukupno je upisao 85 nastupa, te postigao jedan pogodak uz tri asistencije. S timom iz Lisabona osvojio je i portugalski Liga kup 2022. godine.

Za reprezentaciju Urugvaja nastupio je osam puta do sada, a ima i 12 nastupa uz jedan pogodak u U-20 i U-23 selekcijama ove zemlje.

Novi trener PSG-a je Luis Enrique, a dan nakon njegovog dolaska i zvaničnog predstavljanja, prvak Francuske predstavio je još dva zvučna pojačanja.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Vidjet ćemo da li ova ekipa koju sada slaže PSG ima snage da napravi nešto više u Ligi prvaka, odnosno da osvoji taj dugo u Parizu željeni trofej. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi