U Minhenu nemaju milosti: Bayern kaznio Neuera i pokazao mu da niko nije veći od kluba

Iznevjerio ih svojim ponašanjem

U Minhenu nemaju milosti: Bayern kaznio Neuera i pokazao mu da niko nije veći od kluba

Endin Čaušević

Manuel Neuer će najvjerovatnije na ljeto napustiti Bayern nakon što je došlo do nesuglasica između njega i čelnika kluba, a da je njegovo vrijeme u ovom klubu završeno bilo je jasno prije nekoliko dana kada je Neuer dao intervju i kritikovao svoj klub. To su mu itekako zamjerili i već su našli način kako da mu to daju do znanja.

Noćna mora za Neuera počela je nakon Svjetskog prvenstva kada je odlučio da s prijateljima ide na odmor, ali je potom prekršio žestoko ugovor jer je odlučio da ide na skijanje prilikom čega je doživio nesreću i tešku povredu koljena.

Neuer je doživio pad prilikom skijanja zbog čega je hitno morao na operaciju koljena, te je za njega ova sezone definitivno završena.

U Bayernu su bili neugodno iznenađeni takvim ponašanjem svog golmana koji im je stvorio ogroman problem jer su morali pronaći zamjenu za njega, a to nije bio plan za zimski prelazni rok.

Da je odnos između Bayerna i Neuera narušen vidjelo se i kada je njegov veliki prijatelj Toni Tapalović dobio otkaz na poziciji trenera golmana, a nakon svega iskusni golman je dao i intervju u kojem je kritikovao takvu odluku čelnika minhenskog kluba.

To su mu u Bayernu itekako zamjerili jer smatraju da njihov kapiten nije trebao javno iznositi takve informacije, ali to je samo još jedan od dokaza da je i Neuer svjestan da je njegova priča u Bayernu završena.

Oglasi

Kahn je javno prozvao Neuera zbog intervjua kojeg je dao i poručio je da je neprihvatljivo da se kapiten takvog kluba ponaša na taj način, te da će veoma brzo razgovarati s njim o svemu što se dešava.

No, njemački mediji pišu da su čelnici Bayerna već spremili prvu kaznu za Neuera što je još jedan od pokazatelja da će on na ljeto gotovo sigurno spakovati kofere.

Naime, Bayern će kako stvari stoje oduzeti Neueru kapitensku traku jer je on već nekoliko godina prvi kapiten ovog njemačkog velikana. Neuer će biti skinut skroz s liste kapitena jer je iznevjerio klub pričajući javno o dešavanjima u svlačionici i narušavanjem atmosfere u istoj.

Kicker piše da će za prvog kapitena gotovo sigurno biti izabran Thomas Muller zbog čega su navijači oduševljeni jer smatraju da je Muller zaslužio kapitensku traku zbog svega što je dao ovom klubu.

Muller je cijelu karijeru proveo u Bayernu i već godinama je pravi lider na terenu i u klubu uopšte više nemaju dileme da on treba biti prvi kapiten.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Što se tiče 36-godišnjeg Neuera on je u Bayernu još od ljeta 2011. godine kada je stigao iz Schalkea što je bio pun pogodak. Sigurno je među najboljim golmanima svijeta, ali preko nekih stvari u klubu jednostavno mu ne mogu preći.

Neuer ima ugovor do ljeta 2024. godine, no čini se da je jasno da će na ljeto vjerovatno doći do raskida saradnje.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi