Maradona: Dani Alves je kreten
Foto: EPA

Legendarni Argentinac bez dlake na jeziku

Maradona: Dani Alves je kreten

Poznato je da se legendarni Diego Maradona nikada nije suzdržavao kada je u pitanju davanje izjava, a sada se odlučio žestoko iskritikovati brazilskog fudbalera Danija Alvesa.

Maradona nije ljubitelj Alvesovog stila igre, pa smatra da Brazilac pravi previše prekršaja, te da veoma malo učestvuje u igri. Osim kritika na račun njegove igre, Maradona je izrazio i svoje viđenje Alvesa kao osobe.

"Dani Alves je kreten, čovjek koji dodirne loptu tri ili četiri puta i napravi barem osam prekrašaja", izjavio je Maradona za TyCSports, te dodao:

"Alves je uvijek na dijelu terena na kojem se ne igra fudbal."

Ovi Maradonini komentari, inače, dolaze nakon Alvesove izjave da je Messi puno bolji igrač od Diega Maradone, te da je sramotno da je jedino Svjetsko prvenstvo sa Argentinom Maradona osvojio zahvaljujući golu postignutom rukom.

Legendarni Argentinac je izrazio nezadovoljstvo i kada je u pitanju rad novog selektora Gaučosa Jorgea Sampaolija.

"Veoma sam ljut na Sampaolija. Umjesto Sergia Aguera u reprezentaciju pozvati Maura Icardija je ludost. Sampaoli ne zna ništa više o fudbalu od njegovog prethodnika Bauze. Toliko vam  mogu reći."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi