Wenger otkrio kako je malo nedostajalo da Arsenal dovede Lionela Messija
Arsenal je 2003. vodio pregovore sa Messijem oko dolaska u London

Arsenal je mogao imati još veće uspjehe, ali...

Wenger otkrio kako je malo nedostajalo da Arsenal dovede Lionela Messija

S. Pašalić

Arsene Wenger je u jednom intervjuu otkrio kako najviše žali što nije sarađivao sa Lionelom Messijem iako je bio jako blizu toga.

Francuz je proveo 22 godine na klupi Arsenala prije nego što je prošle godine konačno napustio londonski klub.

Wenger je sa Topnicima imao dosta uspjeha, a 2003. godine je doveo Cesca Fabregasa iz Barcelone, međutim otkrio je kako je malo nedostajalo da te godine dovede i Lionela Messija.

"U životu se mora živjeti sa žaljenjem i neuspjelim poslovima, a jedan od takvih bio je i Messi.", započeo je Wenger.

"2003. godine potpisali smo Cesca Fabregasa i vodili smo razgovore s Lionelom Messijem, dok je on bio dio omladinskog pogona Barcelone i tek je trebao postati zvijezda koju danas vidimo."

"To je bilo u vrijeme kada je Arsenal bio sličan Barceloni i kao dio naše strategije transfera željeli smo dovesti mlade talente kako bi formirali snažnu i mladu stranu."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"S Messijem, Piqueom i Fabregasom, koji su u tim presudnim trenucima dobro napredovali, mogli smo imati sjajnu ekipu."

"Pique i Fabregas došli su u Englesku, ali Messi je ostao u Španiji. Istina je da smo bili zainteresovani za potpisivanje njega (Messija), ali sada je on nedodirljiva zvijezda, daleko izvan dosega.", rekao je Francuz.

Top Komentari

AH1991
Njemu je uvijek malo falilo za sve,garant je i Messija htio dovest dzabe.
0 2
VelaHavle
Hajde Gazija kompleksasu hehehehe
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi