Marakana slavi Pavkova: Liverpool u Beogradu pao bez ispaljenog metka!
Ni oni najveći Zvezdini navijači nisu se nadali ovakvom ishodu, ali hrabra Zvezda je golovima Pavkova srušila Redse na prepunoj Marakani

Velika pobjeda Crvene zvezde

Marakana slavi Pavkova: Liverpool u Beogradu pao bez ispaljenog metka!

E. Škorić, foto: EPA

Nogometaši Crvene zvezde pobijedili su Liverpool s 2:0 u meču četvrtog kola grupe C Lige prvaka.

Malo ko je očekivao da Zvezda može da parira Liverpoolu, a domaći ne samo da su parirali gostima iz Engleskse, nego su na kraju slavili veliku pobjedu rezultatom 2:0.

Tim Jurgena Kloppa niije izgledao kao neko ko se bori ove sezone za titulu u Engleskoj i ko je igrao finale Lige prvaka prošle sezone, dok je Zvezda hrabrom igrom uspjela da ispiše još jednu stranicu bogate klupske historije.

Vidjelo se odmah na početku da Zvezda nema previše respekta za Liverpool, krenula je hrabro i odlučno, pa je brzo došla do vodstva.

Marko Marin je ubacio iz kornera u 22. minuti, a Pavkov glavom zabio za 1:0. Samo sedam minuta kasnije Pavkov postiže eurogol za velikih 2:0.

Zvezda je odolijevala napadima gostiju do kraja poluvremena, a na velikom odmoru Kloppp šalje u igru Gomeza i Firmina, no rezultat se ne mijenja.

Liverpool jeste stvarao neke šanse, bio opasan, ali daleko je to bilo od onog prepoznatljivog Liverpoola koji ove sezone (do večeras) melje rivale Mane, Salah i Firmino, prethodno i Sturridge nisu uspjeli da matairaju Borjana, a Liverpool je ostao bez važnih bodova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liverpool ostaje lider sa šets bodova, Napoli ima pet, a PSG i Zvezda po četiri. Italijanski i francuski tim imaju po utakmmicu manje, pošto kasnije igraju svoj meč 4. kola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Anel21
Zaboli me kitic za zvezdu. Forzaaa Velez
31 19
Lud
Zvezda je kurac bila i ostala ... Sve je ovo kladionica
13 25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi