Maratonski sastanak u Londonu i konačna odluka Chelseaja
Foto: EPA

Sprema se dolazak Sarrija

Maratonski sastanak u Londonu i konačna odluka Chelseaja

Midhat Šljivak

Maratonski sastanak održalo je danas rukovodstvo londonskog Chelseaja sa predstavnicima italijanskog trenera Maurizija Sarrija.

Iskusni 59-godišnji stručnjak dobio je jučer otkaz u Napoliju, a njegovo mjesto je zauzeo Carlo Ancelotti. Sarri međutim očigledno neće čekati dugo na novi posao, jer je Chelsea jako blizu njegovog angažovanja.

Sedam sati je trajao sastanak između čelnika ekipe sa Stamford Bridgea i ljudi koji zastupaju Sarrija. Roman Abramovič je na stol stavio dvogodišnji ugovor koji je navodno veoma bogat i sada se čeka odgovor ovog trenera.

Ako kaže "da" Sarri je na klupi Plavaca zamijeniti još jednog Italijana Antonija Contea. Loše igre i izostanak iz Lige prvaka u narednoj sezoni će koštati ovog trenera, ali će otkaz naplatiti oko devet miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Službena potvrda Sarrija kao novog menadžera Chelseaja trebala bi se desiti u narednim danima.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi