Refleks brzine svjetlosti: Ter Stegenova odbrana je istinsko čudo i saigrače je ostavio u nevjerici

Spasio Barcelonu

Refleks brzine svjetlosti: Ter Stegenova odbrana je istinsko čudo i saigrače je ostavio u nevjerici

Admin Čaušević

Barcelona je u haotičnoj situaciji uspjela pobijediti Mallorcu s 0:1.

Katalonci su na neogudno gostovanje otputovali bez većine najvažnjih igrača, ali su na kraju uspjeli ostvariti vrijedan trijumf.

Gol pobjede je postigao Luuk de Jong, čovjek kojeg je Xavi prvog otpisao i koji je i dalje na izlaznim vratima, bez obzira na pobjedonosni gol.

Ipak, najveće zasluge za trijumf Katalonaca nosi Marc Andre Ter Stegen koji je također na udaru kritika tokom cijele sezone.

U sudijskoj nadoknadi njemački golman je izveo čudesnu intervenciju jednom rukom nakon što je pokazao da ima fenomenalan refleks.

Ter Stegen je opasan i snažan udarac zaustavio u stilu rukometnih golmana. Njegova reakcija, ali i reakcija njegovih saigrača govori o koliko važnoj odbrani se radilo.

U dosadašnjem dijelu sezone odlični golman nije imao važnih odbrana, nije donosio bodove svom timu kao što je to bio slučaj u ranijim sezonama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na Nou Campu se nadaju da će čudo koje je izveo protiv Mallorce biti neka vrsta "uskrsnuća" te da će u 2022. godini uspjeti pokazati svoju neupitnu klasu.

"Sretan sam i ponosan zbog Marca, bio mi je potreban. On je sjajan golman i danas nas je spasio", rekao je Xavi nakon utakmice.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi