Barcelona minimalnom pobjedom prišla na bod zaostatka do mjesta koje vodi u Ligu prvaka

De Jong za pobjedu

Barcelona minimalnom pobjedom prišla na bod zaostatka do mjesta koje vodi u Ligu prvaka

E. Ganibegović

Barcelona je u 19. kolu španske Primere s minimalnih 0:1 savladala Mallorcu.

U desetoj minuti prvu šansu za goste imao je Akhomach, no golman domaćih na visini zadatka. 

Na narednu priliku čekalo se do 29. minute kada Luuk de Jong pogađa stativu, a samo minut nakon toga makazicama šutira i pogađa prečku.

U smiraj prvog poluvremena Blaugrana je povela, a strijelac je bio Luuk de Jong nakon što je ispratio jedan centaršut s desne strane. Gol pogledajte klikom ovdje.

Drugo poluvrijeme donosi nam prilično nezanimljivu utakmicu, a do većeg uzbuđenja došlo je tek u sudijskoj nadoknadi kada je Costa primio loptu u šesnaestercu gostiju, ali Ter Stegen je spasio tri boda za Barcelonu.

Barcelona je ovom pobjedom stigla na peto mjesto s 30 bodova, samo bod manje od Atletico Madrida koji je na četvrtoj poziciji koja vodi u Ligu prvaka.

Mallorca je ostala 15. s 20 poena, četiri više iznad opasne zone u kojoj se nalaze Alaves, Cadiz i Levante.

U narednom kolu Barcelona gostuje kod Granade, dok će Mallorca u goste Levanteu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 19. kolo:

Mallorca 0:1 Barcelona (De Jong 44')

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
De Jong>Benzema 100%
4 10
miki30
Ja neznam ovi Barcelonini navijači kakvi su? Do neki dan pljuju Ter Stegena kao katastrofa golman, sad ga dižu u nebesa. Koliko ih je ovaj tip samo puta vadio i u prošlosti a sad im ko fol nevalja, žele ga se rješiti. Nedo bog nikom takve navijače.
6 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi