Laporta počeo pregovore s trenerom koji je uvijek bio njegov prvi izbor, ali ima veliki problem

Flick je već u razgovorima s FS Njemačke

Laporta počeo pregovore s trenerom koji je uvijek bio njegov prvi izbor, ali ima veliki problem

E. Čaušević

Joan Laporta najavio je jučer da će naredne sedmice početi donositi drastične odluke u Barceloni kako bi ovaj klub izvukao iz krize.

Barcelona se nalazi u velikim finansijskim problemima, ali činjenica je ni da im na sportskom planu ne ide baš najbolje. Katalonci su i ove sezone zakazali i uspjeli su da osvoje samo Kup kralja što sigurno neće zadovoljiti apetite navijača ovog kluba.

Do kraja sezone u Španiji ostalo je još samo jedno kolo, a Barcelona je bez ikakvih šansi da postane prvak. Zbog toga je Laporta izuzetno ljut jer su do prije tri sedmice Katalonci imali sve u svojim rukama.

Barcelona je pobijedila samo jednu od prethodnih pet utakmica i zbog toga se Ronald Koeman našao na meti velikih kritika.

Već nekoliko dana se piše uveliko o tome da će nizozemski stručnjak na kraju ove sezone dobiti otkaz iako je doveden tek prije godinu dana. Laporta želi velike promjene, a čini se da će promjena trenera biti jedna od njih.

S Barcelonom se najviše povezuje Xavi koji je nedavno produžio ugovor s katarskim Al Saddom. Međutim, RAC 1 danas je objavio da Xavi nije prva želja predsjednika Laporte.

Oglasi

Naime, prvi izbor predsjednika Barcelone za novog trenera je njemački stručnjak Hansi Flick koji će na kraju ove sezone napustiti minhenski Bayern.

Flick je osvojio prošle godine sve što je mogao s Bayernom, ali odlučio je da napusti klub nakon nesuglasica s čelnicima. Špekuliše se da će on preuzeti reprezentaciju Njemačke jer je Joachim Low najavio odlazak nakon Eura, ali to još nije potvrđeno.

RAC 1 je objavio da je Laporta već ostvario kontakt s Flickom i jasno mu je poručio da želi da on bude novi trener Barcelone i da će to biti njegovo mjesto ukoliko bude želio.

Laporta i Flick su razgovarali već nekoliko puta, ali nikakvog dogovora još uvijek nema. Flicku se sviđa ono što mu Barcelona nudi, ali želi sačekati razgovore sa FS Njemačke kako bi na kraju donio konačnu odluku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Predsjedniku Barcelone sviđa se filozofija fudbala koju gaji Flick i vjeruje da bi on bio pravi izbor za novog trenera katalonskog kluba.

No, Laporta mora razmišljati i o drugim opcijama jer Flick ima primamljivu ponudu reprezentacije Njemačke kojoj je čini se nešto bliže nego odlasku u Barcelonu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620198894
Puno srece u pregovorima i naravno puna podrska za naj boljeg predsjednika fudbalskog kluba ( PATRIOTA KATALONSKI) ??????
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi