Katastrofa u Barci, ostaju bez mlade zvijezde: Dečko ne želi gledati u leđa Lewi od 36 godina
Marc Guiu nema namjeru gledati utakmice s klupe (Foto: EPA)

Marc Guiu odlazi za samo šest miliona

Katastrofa u Barci, ostaju bez mlade zvijezde: Dečko ne želi gledati u leđa Lewi od 36 godina

Midhat Šljivak

Mladi napadač Marc Guiu (18) odlučio je napustiti Barcelonu i karijeru će vjerovatno nastaviti u redovima londonskog Chelseaja.

Marc Guiu odlučio je napustiti Barcelonu u kojoj je proveo kompletnu omladinsku karijeru. Razlog je činjenica da mu je saopšteno kako neće imati previše prostora za igru pored 36-godišnjeg Roberta Lewandowskog.

Talentovani mladi fudbaler nije odgovorio na ponudu katalonskog tima o novom ugovoru. Odlučio je otići, a Chelsea je čini se tim koji je pobijedio u borbi za njegov potpis.

U igri je još uvijek i Bayern. Međutim, Plavci iz Londona mnogo su bliže realizaciji transfera i Guiu će po svemu sudeći završiti na Stamford Bridgeu.

Nevjerovatno je svakako da će 18-godišnjak napustiti Barcu za samo šest miliona eura. Tolika je odštetna klauzula u njegovom ugovoru koji vrijedi do ljeta naredne godine.

Tako će mladi napadač put Premiershipa jer mu ne pada na pamet gledati u leđa iskusnom Robertu Lewandowskom koji će uskoro proslaviti 36. rođendan i koji će kod Hansija Flicka sigurno biti prvi napadač.

Oglasi

Marc Guiu debitovao je za prvi tim Barcelone sa 17 godina. Ušao je u igru protiv Athletic Bilbaa i nakon 23 sekunde u igri zabio je gol za pobjedu.

Ukupno je 18-godišnjak za prvi tim nastupio u sedam utakmica i postigao je dva pogotka, po jedan u La Ligi i Ligi prvaka.

Navijači Barce ne mogu da vjeruju da će za samo šest miliona eura ostati bez velikog talenta. Sada je međutim kasno za sve i Guiu je spakovao kofere.

Robert Lewandowski nema sezonu za pamćenje

Robert Lewandowski ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2026. godine i usprkos poznim godinama vjerovatno će biti prvi izbor u napadu kod Hansija Flicka.

Oglasi

Previše opcija u vrhu napada njemački stručnjak nema. Pitanje je samo šta će se desiti ako Lewa zakaže i u novoj sezoni.

Nije iskusni Poljak previše pokazao prethodnih sezona. U prošloj je zabio 26 pogodaka u 50 nastupa, a ukupno je nastupio u 95 utakmica i ima učinak od 59 golova i 17 asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba istaći da Barca pored Lewe ima i mladog Brazilca Vitora Roquea. Međutim, sve se više spominje i njegov odlazak iz kluba.

Vidjet ćemo hoće li eventualno Barca dovesti još nekog klasičnog napadača. On bi po svemu sudeći mogao biti neophodan jer previše opcija nema.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije