Marc Overmars otkrio gdje će Matthijs de Ligt nastaviti karijeru!

Više nije tajna

Marc Overmars otkrio gdje će Matthijs de Ligt nastaviti karijeru!

Endin Čaušević

Mladi holandski fudbaler Matthijs de Ligt nalazi se na meti mnogih evropskih klubova.

De Ligt je oduševio sve ove sezone svojim igrama u dresu Ajaxa čime je privukao interes mnogih velikana. Od početka se najviše povezuje s Barcelonom, no u to su se još upetljali Juventus, Bayern, PSG i Manchester United.

Ono što ide u prilog Barceloni jeste činjenica da De Ligt ne krije da mu je želja da nastavi karijeru u ovom klubu. Također, u korist im ide i to da je njegov najbolji drug iz Ajaxa Frenkie de Jong već potpisao za katalonski klub.

Iako su Juventus i Bayern pokušali da uđu u pregovore s De Ligtom on je svom agentu Mini Raioli poručio da u obzir dolazi samo prelazak u Barcelonu.

Da će gotovo sigurno karijeru nastaviti u dresu katalonskog kluba najbolje pokazuje Calciomercato koji je objavio da je sportski direktor Ajaxa, Marc Overmars, već upoznat s konačnim ishodom.

Navodno, Overmars je na sastanku s čelnicima Juventusa rekao da nema potrebe da se više sastaju i pregovaraju oko De Ligta jer je ovaj mladi štoper odlučio da potpiše za Barcelonu, te da će ga katalonski klub platiti 80 miliona eura.

Kako stvari stoje klubovi čekaju završetak sezone kako bi saopštili ove vijesti jer postoji mogućnost da se Barca i Ajax sastanu u finalu Lige prvaka i zbog toga ne žele da kvare atmosferu u taboru holandskog kluba.

De Ligt na brutalan način odbio Manchester United

Manchester United je čak pokušao ranije da uđe u pregovore sa holandskim igračem, ali je on to odbio. Ajax je dao dozvolu da se pregovara s njim sve dok klubovi poštuju cifru koju oni traže za svog kapitena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Crveni đavoli su odlučili da idu kraćim putem, te su kontaktirali Minu Raiolu koji zastupa De Ligta. Međutim, nakon nekoliko razgovora dobili su brutalan odgovor od mladog odbrambenog igrača.

Navodno, on je poručio čelnicima Manchester Uniteda da ne želi karijeru nastaviti na Old Traffordu jer to nije ponuda koja njega privlači. Takvu odluku je donio jer smatra da United nije klub kao što je bio nekada, te želi da karijeru nastavi u timu koji redovno igra Ligu prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi