Zbog seks skandala napustio Ajax, a već danas pronašao novi klub

Iz Nizozemsku u Belgiju

Zbog seks skandala napustio Ajax, a već danas pronašao novi klub

E. Čaušević

Legendarni nizozemski fudbaler Marc Overmars prošlog mjeseca podnio je ostavku u Ajaxu nakon skandala kojeg je napravio.

Overmars se našao na meti žestokih kritika nakon što je objavljeno da je često slao fotografije svog spolnog organa ženama koje su radile u Ajaxu.

"Posramljen sam. Nisam shvatao da sam prešao sve granice, ali sada mi je to jasno. Izvinjavam se. Za nekog na mojoj poziciji to je neprihvatljivo. Kasno je sad", rekao je Overmars.

Overmars je odmah nakon toga podnio ostavku na mjesto sportskog direktora Ajaxa, a mnogi su bili šokirani saznanjem šta je radio i kako je uznemiravao žene u ovom klubu.

Međutim, nešto više od mjesec dana nakon ovog skandala Overmars je uspio da pronađe novi angažman.

On će danas biti predstavljen kao novi tehnički direktor belgijskog Royal Antwerpa koji je odlučio da ga zaposli bez obzira na nedavni skandal. On je već stigao u Belgiju, a danas će zvanično potpisati ugovor s ovim klubom.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Nakon potpisa ugovora bit će održana i press konferencija na kojoj će Overmars biti zvanično predstavljen i nakon toga će se obratiti medijima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi