Kad sudija postane živi zid: Jure izjednačenje u zadnjoj sekundi, a slobodnjak blokira - sudija

Komična scena iz Belgije

Kad sudija postane živi zid: Jure izjednačenje u zadnjoj sekundi, a slobodnjak blokira - sudija

E. Ganibegović

Antwerp je sinoć u 32. kolu belgijske Jupiler Pro lige s 1:0 savladao Waregem na domaćem terenu.

Golove nismo vidjeli sve do 83. minute kada je za 1:0 i u konačnici tri boda za domaću ekipu postigao Samatta na asistenciju Miyoshija.

Waregem, koji je ruku na srce po prikazanoj igri i zaslužio poraz na Bosuil stadionu, krenuo je po izjednačenje, a jednu naizgled dobru situaciju imali su nakon isteka tri minute sudijske nadoknade.

Dosuđen je slobodan udarac u blizini kaznenog prostora domaćih, a onda komična scena.

Pokušali su gosti povratnom loptom iznenaditi protivnika, nisu pogodili živi zid, ali jesu sudiju, koji zahvaljujući svojim "sjajnim refleksima" nije uspio da propusti ovu loptu.

Naravno, uslijedili su protesti gostiju, ali uzalud. Ovu komičnu situaciju pogledajte klikom OVDJE.

Bila je ovo vrijedna pobjeda za Antwerp koji se nalazi s 59 bodova na 3. mjestu, dok je Waregem s 32 na 16. mjestu, samo pet poena iznad Seainga koji je na 17. poziciji koja vodi u doigravanje za ostanak u društvu najboljih.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Jupiler Pro liga, 32. kolo:

Antwerp - Waregem 1:0 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi