I Pjanić među igračima koji su "lutali terenom"

Marca analizirala

I Pjanić među igračima koji su "lutali terenom"

E. Škorić

Barcelona je ove sezone u španskoj La Ligi već izgubila 20 bodova i teško je sada vjerovati da ovaj tim može da se bori za titulu.

Iz kola u kolo ekipa koju vodi Ronald Koeman razočara navijače. Barcelona nema kontinuitet dobrih igara, nema onaj svoj prepoznatljivi način igre i pobjednički mentalitet, pa je gubljene bodova i u duelima sa daleko slabijim ekipama postalo neminovno.

Tako je protekle noći Eibar odnio bod sa Camp Noua i Barceloni je još jednom postalo jasno da će biti pravo čudo ako ove sezone bude prvak Španije.

Marca je jutros detektovala problem za slabe igre Barcelone, a smatra da je, unatoč greškama zadnje linije koje se ponavljaju prečesto, najviše zakazao vezni red u kojem je bio i naš Miralem Pjanić.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Vezni red nije znao da upravlja igrom i da da kontroliše utakmicu, što je uzrokovalo značajan nedostatak prilika. Nekoliko igrača nije skoro ništa pridonijelo ofanzivnoj igri ekipe, što se događa počesto. Griezmann, Pjanić, De Jong ili Dest su lutali terenom i bez stvaranja opasnih prilika. Araujo je bio opasniji od bilo koga od njih", navodi se u tekstu Marce.

Također, Marca hvali Ousmanea Dembelea, koji se vratio i koji je odigrao dobar meč, pokazao da je veoma opasan.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zizu82
I onda Bošnje(čitaj "fudbalski eksperti")kažu da je bolje da ode Mesi jer bez njega bolje igraju...Hahahaha.Pa oni su bez njega u rangu Levantea.
7 3
struja
Bio asistent kod greske Arunje.Mire igra samo siguricu i sebe limitira.
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije