Marca: Jedanaesterci za Barcelonu nisu postojali!
Foto: EPA

Stručnjak za suđenje tvrdi

Marca: Jedanaesterci za Barcelonu nisu postojali!

Midhat Šljivak

Čudesnom pobjedom nad PSG-om od 6:1, ekipa Barcelone je uspjela da nadoknadi ogroman zaostatak i da se plasira među osam najboljih timova Evrope.

Barca je u nevjerovatnom meču uspjela da nadoknadi 4:0 iz prvog meča, a u ovom susretu su katalonskom velikanu dosuđena i dva jedanaesterca.

Mnogo polemike su izazvali dosuđeni penali. Madridska Marca je uz pomoć sudijskog eksperta Andujara Olivera detaljno pregledala snimke duela kod dosuđenih jedanaesteraca, te je saopćila: "Nijedan dosuđeni jedanaesterac nije postojao".

Također, stručnjak je potvrdio i da igranje rukom Javiera Mascherana u ranoj fazi utakmice nije bilo za bijelu tačku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sudija Deniz Ayetkin je ispred sebe imao izuzetno tešku utakmicu. Mnogi tvrde da je napravio veliki broj grešaka. Marcin stručnjak analizom ukazuje da jedanaesterci nisu postojali, ali mnogo je lakše suditi pored tehnologije u studiju, nego pred 100.000 navijača na Nou Campu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti