Odličan posao Salihamidžića u samom finišu ljetnog prelaznog roka!

Sabitzer potpisao za Bayern

Odličan posao Salihamidžića u samom finišu ljetnog prelaznog roka! · Zvanično

Endin Čaušević

Bayern je u samom finišu ljetnog prelaznog roka potvrdio dolazak Marcela Sabitzera.

Ovaj 27-godišnji veznjak iza sebe ima nekoliko odličnih sezona u dresu Leipziga čime je privukao interes mnogih evropskih klubova.

Iako se očekivalo da će Sabitzer ostati u Leipzigu na kraju je stigla ponuda Bayerna koju on jednostavno nije mogao da odbije.

Hasan Salihamidžić je za svega nekoliko dana uspio da završi posao sa Leipzigom, te ponudi Sabitzeru ugovor koji je bez razmišljanja odlučio da prihvati.

Sabitzer je danas predstavljen u minhenskom klubu, te je s Bayernom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern će za ovog fudbalera platiti samo 16 miliona eura što je zaista fantastičan posao jer je vrijednost ovog igrača prema Transfermarktu 42 miliona eura.

Sabitzer je također izabrao i broj u novom klubu, te će na dresu Bayerna nositi broj 18. Ovaj Austrijanac je u dresu Leipziga proveo šest sezone i odigrao je ukupno 229 utakmica, te je postigao 52 gola i dodao 42 asistencije.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DR_GAZiJA
Kad si VELIKAN onda si u POLE POZICIJI..Bayern dovede jednog Lewandovskog, evo sada Sabitzera za DZABE, INTER DZEKU za SITNIS, United Ronalda za SITNIS, Juve Locatellia ce otplacivati do SUDNJEG DANA..ali kad si recimo AR678AL e onda PANJA PEPEA platis 80 miliona, NEKOG White-a za 70 miliona, MRTVOM WILLIANU das 3 godine ugovora..i onda kad ovo sve procitad SHVATIS ZAPRAVO KO SU VELIKANI, i onaj koji to NIJE...BRAVO HASANE, MAHERU, INSTITUCIJO NASA BOSANSKA..
11 4
user1614932756
Sve dobre igrace pokupovase iz lige i onda bundesliga kao top 5 lol hahahahahahah smjesno pa jedan wolverhampton bi nabusio.citavu njemacku lakrdiju sem bayerna
3 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi