I oni znaju da pogriješe: Gdje će završiti totalni promašaj Bayerna?

Sabitzer na izlaznim vratima

I oni znaju da pogriješe: Gdje će završiti totalni promašaj Bayerna?

Eldar Ganibegović

Iako mnogi tvrde da Bayern ima sjajnu transfer politiku, čini se da i oni znaju da naprave grešku.

Kako inostrani mediji prenose, na izlaznim vratima već je austrijski reprezentativac Marcel Sabitzer koji je u Bayern stigao u ljeto 2021. godine u paketu s trenerom Julianom Nagelsmannom.

Sabitzer je za Bayern nastupio ove sezone na 26 utakmica, od čega 21 u Bundesligi i pet u Ligi prvaka, ali, vjerovali ili ne, samo je jednu odigrao punih 90 minuta.

Odlazak austrijskog veznjaka za Bayern će uveliko značiti i rasterećenje budžeta, s obzirom na to da Sabitzer ima ugovor prema kojem zarađuje 10 miliona eura godišnje uz bonuse.

Tržišna vrijednost Sabitzera iznosi 22 miliona eura prema Transfermarktu, ali teško da će bilo ko izdvojiti toliki novac za njega nakon loše sezone, iako ima ugovor do 2025. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sabitzer nije postigao niti jedan gol ni upisao asistenciju, što je zaista poražavajuće za igrača njegovog kalibra.

Ono što također može zabrinjavati i njega i klub jeste to da se još uvijek niko ne interesuje za njegovo dovođenje u ljetnom prijelaznom roku. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647007021
Salah zaradjuje 11 aaaaa ovaj 10, fakat nije realno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi