Bayern dobija velike kritike jer su kupili dječaka za 300.000 eura: "Neukusno je ono što rade"

Kupili dječaka od rivala

Bayern dobija velike kritike jer su kupili dječaka za 300.000 eura: "Neukusno je ono što rade"

M. Šljivak

Minhenski Bayern prije nekoliko dana je završio zanimljiv transfer.

Velikan njemačkog fudbala potpisao je ugovor s 13-godišnjim dječakom Mikeom Wisdomom i za njegove usluge su izdvojili cifru od 300.000 eura.

Od ove cifre njegov dosadašnji tim Borussia iz Monchengladbacha dobit će naknadu za treniranje u iznosu od 20.000 eura, dok ostatak novca ide na račun porodice mladog fudbalera.

Nakon ovog 'transfera' bavarski velikan trpi velike kritike, a na sve se osvrnuo sportski direktor Borussije Roland Virkus.

"Takvi dogovori su sve osim koristi za njemački omladinski fudbal. Smatram da je to veoma neukusno", poručio je Virkus.

Talentovani napadač će pojačati U15 ekipu bavarskog velikana, a radi se klincu koji je jedan od najvećih talenata svoje generacije u Njemačkoj.

Wisdom će pored ugovora s velikanom iz Minhena dobiti i besplatno školovanje i pred njim je jedan novi životni početak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prema pravilima on može dobijati 400 eura mjesečno, ali od 16. godine ova cifra se može značajno povećati. Tako pojedini omladinci imaju platu i do 3.000 eura, dok članovi U17 ekipe, naravno oni najtalentovaniji imaju između 4.000 i 5.000 eura.

Ovaj mladi fudbaler rođen je u Njemačkoj. Roditelji su mu porijeklom iz Afrike, pa tako pored Elfa može igrati i za nacionalne timove Gane i Nigerije.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Šta je sljedece?Kupovina pri porodu???Nacistička gowna
5 7
dda27
Šta je sporno? Djecak talent, traži ga jedan od najboljih klubova svijeta, i naravno da nece propustiti šansu da potpiše
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi