Ostali bez Eriksena, pa krenuli u akciju: Manchester United dovodi veznjaka Bayerna

Pregovori su već počeli

Ostali bez Eriksena, pa krenuli u akciju: Manchester United dovodi veznjaka Bayerna

Endin Čaušević

Manchester United potvrdio je danas da je Christian Eriksen doživio težu povredu i da će se na teren vratiti tek u finišu sezone zbog čega će Crveni đavoli vjerovatno biti primorani da ekspresno reaguju i dovedu pojačanje u veznom redu zbog čega su već u kontaktu s čelnicima Bayerna.

Eriksen se povrijedio prije nekoliko dana u meču FA Kupa protiv niželigaša Readinga nakon što je ga je žestoko faulirao Andy Carroll i odmah je bilo jasno da je u pitanju teža povreda.

United je saopštio danas da će Eriksen biti van terena nekoliko mjeseci, te da se njegov povratak očekuje tek početkom maja. Također, postoji opcija i da propusti ostatk sezone ukoliko oporavak ne bude tekao prema očekivanju.

Zbog toga se očekuje da bi Manchester United danas mogao dovesti zamjenu za Eriksena i angažovati novo pojačanje iako to nije bilo u planu čelnika engleskog kluba.

Navodno, Manchester United do ponoći će pokušati dovesti novog veznjaka, a u pitanju je Marcel Sabitzer koji se nalazi na izlaznim vratima Bayerna.

Sabitzer se povezivao s ekipom Chelseaja u prethodnom periodu, ali se u borbu uključio sada i United koji nema vremena za razmišljanje i spremni su na sve samo da ovaj veznjak dođe na Old Trafford.

Oglasi

Fabrizio Romano otkrio je da je Manchester United već kontaktirao Bayern oko Sabitzera i da su počeli pregovore. Što se tiče Chelseaja oni su trenutno fokusirani na druge igrače i neće praviti probleme Unitedu oko Sabitzera.

U Manchester Unitedu smatraju da bi on bio odlična zamjena za Eriksena i da Bayern neće praviti mnogo problema oko ovog transfera s obzirom da se on nije previše naigrao u minhenskom klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Austrijanac je većinom rezervna opcija kod Nagelsmanna, a u Manchester Unitedu su spremni platiti oko 20 miliona eura za njega.

Sabitzer je u Bayern došao iz Leipziga na ljeto 2021. godine za 15 miliona eura, no nije baš opravdao očekivanja u Minhenu. Zbog toga neće biti iznenađenje ukoliko Bayern pristane na ponudu Manchester Uniteda posljednjeg dana prelaznog roka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti