Bielsa pred novim angažmanom: Vraća se u staro jato?

Iskusni trener

Bielsa pred novim angažmanom: Vraća se u staro jato?

E. Ganibegović

Argentinski trener Marcelo Bielsa bez angažmana je od februara kada je napustio Leeds. 

Inostrani mediji sada pišu da je Bielsa vrlo blizu povratka u La Ligu, u momčad koju je trenirao između 2011. i 2013. godine, Athletic Bilbao.

Prema pisanju Marce i AS-a, argentinski stručnjak postigao je dogovor s Inakijem Arechabaletom, kandidatom za mjesto predsjednika kluba u Bilbau.

Izbori za predsjednika baskijskog kluba zakazani su za 24. junin, a Arechabaleta ima dobre izglede za pobjedu.

Marcelino trenira Athletic Bilbao od januara 2021. godine, no ugovor mu istječe 30. juna 2022. i neće biti produžen.

Pod nadimkom "El Loco", Marcelo Bielsa imao je uspješan mandat u Athletic Bilbau, uspio je odvesti momčad do finala Evropske lige i finala španskog kupa. Međutim, nije uspio osvojiti nijedan trofej.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inaki Arechabaleta, vjerovatno budući predsjednik Athletic Bilbaa, rekao je da je Bilbao pod Bielsinom palicom odigrao sezonu stoljeća, te španski mediji na osnovu te izjave daju još veće izglede Bielsi da preuzme klupu kluba sa San Mamesa. 

Marcelo Bielsa je tijekom svoje trenerske karijere trenirao Newell's, Ameriku, Velez Sarsfield, Espanyol Barcelonu, reprezentaciju Argentine, reprezentaciju Čilea, Athletic Bilbao, Olympique Marseille, Lazio, Lille i Leeds.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi