Marcelo Bielsa postaje selektor: Na pragu je novog angažmana, mnogi su blago rečeno iznenađeni

Argentinac se vraća

Marcelo Bielsa postaje selektor: Na pragu je novog angažmana, mnogi su blago rečeno iznenađeni

Edmir Škorić

Krajem februara ove godine Marcelu Bielsi je Leeds United uručio otkaz.

Bielsi je uručen otkaz iako je riječ o treneru koji je nakon pauze od 16 godina vratio klub u Premier ligu

Ipak, Argentinac je pogubio konce na klupi kultnog tima, uslijedila je loša serija rezultata, na kraju je morao da napusti Leeds, ali samo mjesec dana kasnije blizu je novog angažmana.

Predsjednik bolivijskog nogometnog saveza Fernando Costa potvrdio namjeru da imenuje Bielsu za selektora. Bolivijci su ostali bez šansi da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo, no ova južnoamerička selekcija već razmišlja o sljedećem ciklusu i stoga se došlo na ideju da se pregovara s kontroverznim Argentincem.

"U kontaktu smo, neću poreći. Još nismo direktno razgovarali s njim, ali smo blizu toga. Želimo mu dati svu podršku. Znamo da Bolivija ima puno talenta i da nije daleko od sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu", rekao je Costa novinarima u Boliviji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Bielsa južnoamerički reprezentativni nogomet itekako dobro poznaje, jer je prije Leedsa trenirao Argentinu i Čile.

Nakon što je u četvrtak poražena od Kolumbije, Bolivija zauzima devetu poziciju u kvalifikacijama, bez više šansi za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi