Pepov City se iživljavao i Bielsi priredio najveću sramotu u karijeri

Sedam komada u mreži Leedsa

Pepov City se iživljavao i Bielsi priredio najveću sramotu u karijeri

E. Škorić

Nogometaši Manchester Cityja deklasirali su Leeds s 7:0 u susretu 17. kola engleske Premier lige.

Lider na tabeli nastavio je da melje svoje rivale, a večeras je na Etihadu stradao Bielsin Leeds, koji nije imao nikakvu šansu protiv razigranog sastava Cityja, a na kraju je doživio jedan od najtežih poraza u historiji.

Počelo je golom Fodena u osmoj minuti, da bi Grealish već u 13. minuti donio Građanima sigurnih 2:0.

Sve je riješio De Bruyne golom za 3:0 u 32. minuti, ali tu nije bio kraj mumaka nemoćnih gostiju, koji su i u nastavku bili prisiljeni da vade loptu iz vlastite mreže.

Mahrez je u 49. minuti povisio na 4:0. U 61. minuti je VAR poništio gol Fodena, no samo minut kasnije De Bruyne na drugu asistenciju Gundogana donosi ogromnih 5:0 i ostatak meča je bio poput rekreacije, ali i tada su nemilosrdni domaćini zabijali golove.

John Stones u 74. minuti postiže šesti, a nedugo nakon toga, u 78. minuti, Ake na asistenciju Fodena zabija i sedmi gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon ove pobjede City je ostao prvi sa 41 bodom, dok Liverpool ima 37 i utakmicu manje. Treći je Chelsea sa 36 bodova, ali i Plavci imaju utakmicu manje. Leeds je sa 16 bodova tek 16. i samo je pet bodova udaljen od opasne zone.

U drugoj večeras odigranoj utakmici 17. kola Aston Villa je trijumfovala kod Norwicha s 2:0. Vodeći gol postigao je Ramseyj u 34. minuti, da bi Watkins u 87. minuti dotukao domaće. Duel Brentforda i Manchester Uniteda je odložen zbog nekoliko slučajeva koronavirusa u redovima Crvenih vragova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Kad osvoji ligu prvaka onda mozes reci da je najbolji trener, trenirao Barsu koju je tad mogo voditi i Koman i osvojio bi ligu sa njom. Osao u Bajern koji nema konkurencije i ako mu je i tad Dortmund uzeo dva puta titulu, Gvardiola napusti nema kod Bajerna ulaganje velikih para u igrace, Dosao u city ogromne pare ulozili u igrace i opet ligu prvaka nije osvojio. Nek ode u manji klub pa nek nesto napravi, onda se moze reci da je trener. Dok pogledas Kloppa e za njega se moze reci da je najbolji trener
19 5
Klicko
Ovaj Guardiola je najjaci trener.Gdje god covjek dodje ekipe mu igraju najbolji fudbal.Izuzetak je samo bajern jer tamo moze i bez trenera jer nije kvalitetna liga
10 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi