Nova Luđakova žrtva: Samo je pogledao, okrenuo leđa i odšetao s terena, nije smio ni "zucnuti"

Pravi primjer autoriteta

Nova Luđakova žrtva: Samo je pogledao, okrenuo leđa i odšetao s terena, nije smio ni "zucnuti"

A. Čaušević

Ako je ko autoritativan trener u svijet u fudbala onda je to Marcelo Bielsa koji zbog svog osebujnog karaktera nosi i nadimak Luđak.

Bielsa već neko vrijeme s dosta uspjeha vodi ekipu Leedsa Uniteda, a u susretu protiv Chelseaja je na pravi način do izražaja došlo to koliko ga poštuju njegovi igrači.

Naime, Bielasa je u 35 minuti u igru uveo Rodriga umjesto povrijeđenog Patricka Bamfora, a zamijenio ga je 50-ak minuta kasnije. Tačnije u 79. minuti.

Kada je na malom semaforu vidio da upravo on izlazi napadač Bijelih je samo pogledao, vidio šta se dešava i odmah napustio teren pored aut-linije.

Interesantno da tom prilikom nije ništa ni progovorio ni odmahnuo rukom kao što bi to bio slučaj kod većine ostalih igrača. Vjerovatno je bio svjestan ko mu je trener.

[streamable]https://streamable.com/j8zuvv[/streamable]

Poslije utakmice argentinski stručnjak je imao objašnjenje za svoj potez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Dao je veliki napor što je uopšte mogao igrati nakon 40 dana pauze. Zaista cijenim sve ono što je uradio za 50 minuta igre", objasnio je Bielsa.

S druge strane postavlja se pitanje zašto davati priliku za igru nekom igraču koji nije dovoljno spreman i oporavljen jer se na taj način samo rizikuje nova povreda.

Top Komentari

Aldusss
Jao gluposti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi