Chelseaju samo bod na gostovanju kod Leedsa

Meč bez golova

Chelseaju samo bod na gostovanju kod Leedsa

E. Čaušević

Fudbaleri Chelseaja danas su remizirali u gostima protiv Leeds Uniteda (0:0) u meču 28. kola engleskog Premiershipa.

Prvu priliku na utakmicu imali su gosti kada je Havertz izašao sam ispred Mesliera, ali je golman Leedsa uspio da odbrani njegov udarac. Minutu kasnije Leeds je zabio gol preko Robertsa, no isti je opravdano poništen zbog ofsajda.

Leeds je zaprijetio ponovo u 16. minuti kada je pokušao Roberts, ali je ovaj put prečka spasila Chelsea.

Plavci su ponovo zaprijetili tek u sudijskoj nadoknadi prvog dijela kada je ponovo pokušao Havertz, no sada je golman Leedsa sjajnom odbrano spasio svoju mrežu.

Već na samom startu ponovo u ulogama Havertz i Meslier. Igrač Chelsaja sjajno šutira, ali golman Leedsa ponovo fantastično brani.

U 55. minuti Raphina je pokušao i nije uspio iznenaditi Mendyja. Chelsea je imao incijativu na sredini terena, ali nikako nisu uspjeli da ostvare taj zadnji pas i dođu u mat poziciju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leeds je uspio da odbrani svoju mrežu do kraja meča i čini se zasluženo dođe do jednog boda.

Chelsea je trenutno četvrti na tabeli sa 51 bodom, dok je Leeds na 11. pozciji i ima sada 36 bodova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi