Marcelo Brozović novi igrač Al Nassra - Zaradit će bogatstvo!

Potvrđen transfer

Marcelo Brozović novi igrač Al Nassra - Zaradit će bogatstvo!

Midhat Šljivak

Hrvatski fudbaler Marcelo Brozović (30) novi je igrač Al Nassra. Inter i klub iz Saudijske Arabije potvrdili su dogovor o transferu i sjajni veznjak karijeru nastavlja u Aziji.

Marcelo Brozović je novi igrač Al Nassra. To je potvrđeno večeras i 30-godišnji hrvatski reprezentativac će se u ovom klubu priključiti Cristianu Ronaldu.

Inter i Al Nassr postigli su večeras konačan dogovor. Nerazzurri će dobiti 17 ili 18 miliona eura odštete, a Brozović se već odavno dogovorio s ovim klubom.

On je u četvrtak donio konačnu odluku da ide u Arabiju. Plata će mu biti 30 miliona eura po sezoni i potpisat će ugovor na tri godine.

Ljekarske preglede hrvatski fudbaler obavit će u Parizu i naredne sezone će iskusni veznjak igrati pored Cristiana Ronalda u Al Nassru.

Oglasi

Marcelo Brozović je proteklih sedam godina proveo u Interu. Stigao je iz Dinama za samo pet miliona eura i bio je zaista odlična kupovina tima s Giuseppe Meazze. Odigrao je ukupno 330 utakmica i ima učinak od 31 gola i 43 asistencije u dresu italijanskog velikana.

Pored Intera i zagrebačkog Dinama ovaj 30-godišnjak je igrao još za Lokomotivu, te Hrvatski Dragovoljac, gdje je i počeo profesionalnu karijeru.

Za reprezentaciju Hrvatske debitovao je 2014. godine. Član je zlatne generacije Vatrenih koja je bila viceprvak svijeta, a zatim i osvajač trećeg mjesta na Mundijalu.

U dresu nacionalnog tima Epic Brozo je odigrao ukupno 87 utakmica i postigao je sedam pogodaka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti