Brozović večeras trebao na ljekarske preglede, a jutros iz Intera dobio najgori mogući poziv

Sve je stopirano

Brozović večeras trebao na ljekarske preglede, a jutros iz Intera dobio najgori mogući poziv

Endin Čaušević

Italijanski mediji objavili su sinoć da je Marcelo Brozović pristao na uslove koje mu nudi Al Nassr i da karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji, ali sapunica oko hrvatskog veznjaka dobila je nastavak zbog neočekivanog poteza čelnika Intera kada su vidjeli šta je Al Nassr pokušao da izvede.

Brozović je već danima u centru pažnje sportske javnosti zbog transfera u Al Nassr. Odbio je prvu ponudu kluba iz Saudijske Arabije i špekulisalo se da želi ići u Barcelonu, ali ustvari to je bio njegov način da dobije bolju ponudu.

Al Nassr je umjesto prvobitnih 20 miliona pristao da Brozoviću da godišnju platu od 30 miliona eura, te uključujući bonuse Hrvat će od trogodišnjeg ugovora s ovim klubom zaraditi čak 100 miliona eura.

Sinoć je objavljeno da je Brozović pristao da ide u Al Nassr koji je ranije s Interom dogovorio obeštećenje za hrvatskog veznjaka u iznosu od 23 miliona eura, ali ovaj transfer ponovo je dobio novi preokret.

Corriere dello Sport objavio je danas da je Brozovićev odlazak u Al Nassr jutros stopiran iako je navodno već dogovoren termin ljekarskih pregleda i potpisa ugovora.

Oglasi

Ugledne italijanske novine navode da je su čelnici Intera napravili neočekivan potez i jutros stopirali transfer Brozovića u Al Nassr, ali klubu iz Saudijske Arabije nisu uopšte dali pojašnjenje zašto to rade.

Ljekarske preglede i potpis ugovora se trebao desiti do kraja ovog dana, ali čini se da od toga neće biti ništa što je objavio i ugledni novinar Gianluca Di Marzio.

Corriere dello Sport piše da su u Interu ljuti jer je Al Nassr promijenio ponudu i umjesto 23 miliona eura su poručili da će za Brozovića platiti odmah 13 miliona eura i dva miliona kroz dodatne bonuse.

Inter je tu ponudu odmah odbio i stopirao Brozovićev transfer. Iako je Hrvat mislio da je sve završeno iz Intera su ga neugodno iznenadili objavom da od odlaska u Al Nassr još uvijek nema ništa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Čelnici Intera su navodno blokirali sve još jutros i ljuti su što je Al Nassr pokušao da smanji cijenu transfera. Sada bi cijeli Brozovićev transfer mogao u potpunosti propasti ukoliko Inter bude insistirao na većoj cijeni od 23 miliona eura što su bili prvobitno prihvatili.

Bilo kako bilo sapunica oko hrvatskog reprezentativca se nastavlja, a u kojem dresu ćemo Brozovića gledati iduće sezone ostaje nam da vidimo.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti