Kardinalna greška italijanskog lista: Za Marcela Brozovića u tekstu napisali da je Srbin

Corriere dello Sport u centru pažnje

Kardinalna greška italijanskog lista: Za Marcela Brozovića u tekstu napisali da je Srbin

Endin Čaušević

Saga oko transfera Marcela Brozovića u Al Nassr se nastavlja jer je Inter sve stopirao zbog činjenice da je klub iz Saudijske Arabije smanjio ponudu. O tome je pisao i ugledni Corriere dello Sport koji je u tekstu napravio nevjerovatnu grešku jer su za Brozovića napisali da je Srbin.

Brozović je prethodnih desetak dana glavna tema sportske javnosti zbog svakodnevnih špekulacija oko toga gdje će hrvatski reprezentativac nastaviti karijeru.

Iako je sinoć objavljeno da je njegov transfer u Al Nassr završena stvari došlo je do preokreta. Brozović je prihvatio ponudu kluba iz Saudijske Arabije, ali je jutros Inter sve to stopirao.

Hrvat je trebao danas da obavi ljekarske preglede i potpiše ugovor, no u Interu nisu dali zeleno svjetlo. Čelnici kluba s Meazze ljuti su što je Al Nassr smanjio ponudu za Brozovića i umjesto 23 nude da plate 15 miliona eura.

Inter je to bez razmišljanja odbio zbog čega se saga oko Brozovićevog odlaska iz Intera ponovo nastavila.

Oglasi

O tome je pisao i ugledni italijanski list Corriere dello Sport koji je objavio je da blokiran Brozovićev transfer u Al Nassr zbog navedenih razloga, ali u tekstu su napravili grešku koja će javnosti u Hrvatskoj sigurno itekako zasmetati.

Naime, u tekstu su za Brozovića napisali da je riječ o srbijanskom veznjaku i ta greška još uvijek nije ispravljena.

"Nevjerovatno, ali istinito. Pregovori oko transfera Marcela Brozovića u Al Nassr su ponovo stopirani. Srbijanski veznjak je postigao dogovor sa klubom iz S. Arabije i ljekarski pregledi su bili zakazani za danas prije potpisa ugovora", navodi se u dijelu teksta gdje je Corriere dello Sport napravio veliku grešku.

Opis nije dostupan.

Ugledni list tekst o Brozoviću objavio je danas u 11:47 sati, ali greška koju su u tekstu napravili još uvijek nije ispravljena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jasno je da za Italijane to vjerovatno i nije toliko kardinalna greška, no zna se kako će ista biti protumačena na ovom dijelu Balkana.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi