Čovjek koji je zabio Milanu nož u leđa danas zvanično potpisao za Inter

Thuram stigao na Meazzu

Čovjek koji je zabio Milanu nož u leđa danas zvanično potpisao za Inter · Zvanično

Endin Čaušević

Francuski reprezentativac Marcus Thuram već danima je u centru pažnje jer je prvobitno dogovorio potpis za Milan, pa se u posljednji trenutak predomislio i danas je zvanično predstavljen kao novo pojačanje gradskog rivala Intera.

Thuram je protekle četiri godine igrao u Njemačkoj gdje je nastupao za Borussiju Monchengladbach, ali je odlučio da neće produžiti ugovor i na kraju je bez obeštećenja napustio ovaj klub.

Iako je imao na stolu nekoliko ponuda na kraju je odluka pala da karijeru nastavi u Italiji. No, prvobitno odlučio je da to bude u dresu Milana s kojim je imao dogovorene uslove, ali se predomislio u zadnji čas.

Na kraju Thuram se iznenađujuće pojavio na ljekarskom pregledu Intera, te je na dosta okrutan način Rossonerima zabio nož u leđa.

Francuz je uspješno prošao ljekarske preglede i potpisao ugovor, a danas je Inter ozvaničio njegov dolazak na Meazzu.

Oglasi

Thuram je s Interom potpisao ugovor na pet godina i igrat će u tandemu sa Lautarom Martinezom. Francuz je zamjena za Edina Džeku i Romelua Lukakua koji su napustili Inter na kraju minule sezone.

Od Francuza se sigurno očekuje da opravda očekivanja, a u Interu su optimistični s obzirom na njegovu statistiku.

Naime, Thuram je u 134 utakmice u dresu Gladbacha uspio da postigne 44 gola i doda 29 asistencija što nije uopšte loše.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 25-godišnji sin legendarnog Liliana Thurama ponikao je u Sochauxu, a u karijeri je pored Gladbacha igrao još za Guingamp.

Također, odigrao je i deset utakmica u dresu reprezentacije Francuske.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi