Ex-Yu prostori su dobili svog novog najplaćenijeg igrača: Za to su pobrinuli Saudijci!
FOTO: Vlasnici Al Nassra na potpisu jednog od sponozorskih ugovora

Transfer je gotova stvar

Ex-Yu prostori su dobili svog novog najplaćenijeg igrača: Za to su pobrinuli Saudijci!

Admin Čaušević

Od početka naredne sedmice Ex-Yu prostori će dobiti svog najplaćenijeg fudbalera. Transfer je gotova stvar i preostalo je sačekati zvaničnu potvrdu. 

Saudijska Arabija je posljednjih mjeseci postao zlatni rudnik, praktično nema važnijeg igrača kojem Saudijci u proteklom periodu nisu pokucali na vrata.

Rijetki su oni koji su imali dovoljno hrabrosti da odbiju unosne ponude, to su prije svih Luka Modrić i Robert Lewandowski koji su odlučili ostati u Real Madridu, odnosno Barceloni.

Saudijci uglavnom dovode igrače koji su ušli u četvrtu deceniju života ili ulaze u jesen karijere, međutim i dalje se radi o odličnim fudbalerima koji će sigurno donijeti kvalitet.

Posljednje vijesti s Apenina govore da je transfer Marcela Brozovića u Al Nassr gotova stvar pa će tako balkanski region dobiti svog najplaćenijeg igrača.

Oglasi

Dosadašnji veznjak Intera će u novom klubu zarađivati nevjerovatnih 20 miliona eura čime će nadmašiti svog reprezentativnog kolegu Modrića.

Modrić je u sezoni 2022/23 u Realu zarađivao 16.5 miliona neto, a vjerovatno da će isti iznos zarađivati i nakon što zvanično podruži saradnju sa Kraljevima.

Popularni Epic Brozo će donijeti i u kasu Intera odličan iznos, tačnije 23 miliona eura što će biti preusmjereno na dovođenje Davidea Fratessija iz Sassuola.

Brozović je samo jedan u nizu sjajnih fudbalera koji će ubuduće svoj fudbalski hljeb zarađivati u Saudijskoj Arabiji pošto je tokom dana ozvaničen još jedan veliki transfer, odnosno dovođenje Kalidoua Koulibalyija u Al Hilal.

Saudijci su oko bacili i na Ivana Rakitića, njega u svojim klubovima želi klub pod imenom Al Ittifaqa, a nude mu 10 miliona eura po sezoni.

Sve je krenulo dovođenjem Cristiana Ronalda krajem 2022. godine, zatim se nastavilo sa Karimom Benzemom, N'Golo Kanteom, Rubenom Nevesom, a sada i Brozovićem. Samo je pitanje ko će biti sljedeći.

Top Komentari

stranputica
Šejkovi ga obavezno moraju informirati đe su najbliže kockarmice tj. đe to oni pare troše...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi