Agonija Marcela Brozovića: Hrvat zna šta želi, ali ono što mu agent radi je za svaku osudu

Fudbal ili novac?

Agonija Marcela Brozovića: Hrvat zna šta želi, ali ono što mu agent radi je za svaku osudu

Endin Čaušević

Marcelo Brozović nalazi se na raskrsnici karijere jer bira da li potpisati za Barcelonu ili otići u Saudijsku Arabiju gdje mu nude znatno više novca. Odluka nije lagana i jednostavna, a sve mu dodatno otežava sopstveni agent jer su španski mediji otkrili kakvu agoniju trenutno proživljava hrvatski reprezentativac.

Brozović već sedam godina nosi dres Intera u koji je stigao na ljeto 2016. godine iz zagrebačkog Dinama za pet miliona eura.

No, ovaj 30-godišnjak odlučio je da je vrijeme za novi izazov u karijeri. Već se dobro zna da na stolu ima dvije ponude, a one stižu od Barcelone i Al Nassra.

Iako je Brozović u najboljim godinama i odlazak u Barcelonu bio bi logičan izbor ipak Saudijska Arabija je postala destinacija broj jedan za mnoge igrače bez obzira što mnogi od njih nisu na zalasku karijere.

Tako i Brozović ima bogatu ponudu iz S. Arabije od Al Nassra, no "čast" evropskog fudbala pokušava spasiti Barcelona. No, jasno je da Katalonci ne mogu parirati ponudi iz S. Arabije i nadaju se da će na kraju Hrvat birati srcem i odlučiti se da izabere ljubav prema fudbalu, a ne prema novcu.

Oglasi

Međutim, španski mediji pišu da Brozović proživljava pravu agoniju i da mu uopšte nije lagano i jednostavno donijeti odluku.

Mundo Deportivo objavio je da je najveći problem u svemu Brozovićev agent koji je odlučan da hrvatski reprezentativac ide u Al Nassr dok ovaj veznjak ipak želi da potpiše za Barcelonu.

No, Brozovićevog agenta ponuda Barcelone ne zanima jer je svjestan da i sam može inkasirati mnogo više novca ukoliko on odluči karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Zbog toga vrši pritisak na Brozovića da ide u Al Nassr jer će ui tom slučaju svi mnogo više zaraditi.

Barceloni ostaje jedina nada da će prevladati Brozovićeva ljubav prema fudbalu i želja da još nekoliko sezona igra na najvećoj sceni, a ne da u najboljim godinama napušta Evropu.

Hrvat želi da ide u Barcelonu, no Mundo Deportivo jasno navodi da je njegov agent itekako uporan da ga nagovori da na kraju ipak ode u Al Nassr.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bit će zanimljivo vidjeti da li će Brozović na kraju poslušati svoje srce ili agenta. Bilo kako bilo njegovu odluku saznat ćemo sigurno uskoro, a jedno je sigurno i to je da Brozovića naredne sezone nećemo gledati u dresu Intera.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti