Brozović potpisao za Al Nassr, ali u Inter zbog jedne stvari više nikad neće moći da se vrati

Itekako su ljuti na Hrvata

Brozović potpisao za Al Nassr, ali u Inter zbog jedne stvari više nikad neće moći da se vrati

Endin Čaušević

Već je jasno da će hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović nastaviti svoju karijeru u Saudijskoj Arabiji jer je prihvatio bogatu ponudu Al Nassra. Brozović nakon sedam godina napušta Inter, ali ne baš na tako lijep način jer su mu čelnici ovog kluba jednu stvar itekako zamjerili.

Brozović je osam godina bio prve ekipe Intera koji ga je prvo doveo iz Dinama na posudbu, da bi na ljeto 2016. godine otkupili njegov ugovor. Inter je za Brozovića izdvojio ukupno osam miliona eura, a njegov transfer se pokazao kao pun pogodak.

Međutim, na kraju minule sezone postalo je jasno da Brozović želi da napusti Inter i da mu je potreban novi izazov u karijeri.

Činilo se da će ovaj 30-godišnji veznjak završiti u Barceloni, no kada je stigla ponuda iz Saudijske Arabije pregovori s Kataloncima su se ekspresno završili.

Brozović je pristao da ide u Al Nassr u kojem će zaraditi bogatstvo koje jednostavno nije mogao da odbije. Hrvat je već prihvatio ponudu, a ugledni Fabrizio Romano navodi da je njegov transfer već završena stvar.

Oglasi

Hrvat je s Al Nassrom potpisao trogodišnji ugovor prema kojem će godišnje zarađivati čak 30 miliona eura. Također, Brozović je uspješno prije toga prošao ljekarske preglede, a zatim stavio potpis na ugovor.

No, italijanski mediji navode da se s Interom ne rastaje baš na lijep način jer su mu čelnici kluba s Meazze jednu stvar posebno zamjerili.

Naime, prvobitno je Inter od prodaje Brozovića trebao da zaradi oko 23 miliona eura, ali je Al Nassr u posljednji trenutak snizio cijenu. Inter je pokušao da dobije dogovorenu cifru, ali je tada i Brozović počeo praviti pritisak oko odlaska.

On je tražio od čelnika Intera da pristanu na 15 miliona eura jer je htio što prije da sve riješi. No, Inter je uspio na kraju da dobije oko 18 miliona eura za Brozovića, no na Hrvata su itekako ljuti jer su ostali bez dogovorene cifre.

Čelnici kluba sigurni su da bi dobili dogovorenih 23 miliona eura da ih Brozović nije požurivao i toliko vršio pritisak da prihvate ponudu Al Nassra.

Al Nassr bi trebao svakog trenutka da potvrdi dolazak Brozovića koji će se priključiti Cristianu Ronaldu i društvu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edward NewGate
Vi i Brozovic 100 objava o Brozovicu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi