Zbog Ronalda pristaju na sve: Američki gigant stigao u S. Arabiju, Al Nassr ozvaničio saradnju

Dobili novog sponzora

Zbog Ronalda pristaju na sve: Američki gigant stigao u S. Arabiju, Al Nassr ozvaničio saradnju

Endin Čaušević

Klubovi iz Saudijske Arabije trenutno su u centru pažnje fudbalskog svijeta jer njihovom bogatstvu ne mogu da odole ni najbolji fudbaleri na planeti. Sve je počelo odlaskom Cristiana Ronalda u Al Nassr, a potom je počeo šou. No, nisu samo igrači ti koji ne mogu da odole novcu iz S. Arabije jer će i ime slave kompanije sada krasiti dres Al Nassra.

Tek sada je jasno koliko je Cristiano Ronaldo odlukom da potpiše za Al Nassr otvorio klubovima iz Saudijske Arabije vrata u elitnom fudbalu jer prije toga ova zemlja i nije bila baš primamljiva destinacija za fudbalere.

Međutim, kada se vidjelo koliko novca klubovi iz S. Arabije daju igračima za potpis sve je više onih koji ne mogu odoliti takvim ponudama.

Ono što je iznenađujuće jeste da mnogi igrači s najvišeg nivoa dolaze u Saudijsku Arabiju u najboljim godinama što dokazuje činjenicu da se ponude klubova iz te zemlje ne mogu odbiti, ali i da Saudijci žele napraviti zaista jaku ligu.

Ronaldo je osim igračima tržište u Saudijskoj Arabiji otvorio i za kompanije koje nisu baš bile toliko zaustupljene u toj zemlji što se tiče nekih sponzorskih saradnji s tamošnjim klubovima.

Oglasi

Naime, Al Nassr je potvrdio da nas da je postigao dogovor s Nikeom koji će biti sponzor ovog kluba za iduću sezonu. Nikeov znak će krasiti dres Al Nassra, a detalji ugovora još uvijek nisu poznati.

Jasno je da je Nike takav potez donio zbog Ronalda koji je zaštitni znak ove američke kompanije već godinama.

Al Nassr i Nike su potpisali saradnju na godinu dana, a igrači ovog kluba u novim dresovima će zaigrati krajem ovog mjeseca kada počinju pripreme i turneja u Japanu.

U prošloj sezoni dresove za Al Nassr pravila je lokalna kompanija Duneus, ali nakon ponude Nikea s njima saradnja nije nastavljena.

Zanimljivo da su Al Nassr i Nike zarađivali već jednom u periodu od 2010. do 2012. godine, no tada zarada nije bila ni približna onome što se očekuje u novoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti