Donio je odluku: Marcelo Brozović je uzeo toliko novca da do kraja života ne mora prstom mrdnuti

Seli u Saudijsku Arabiju

Donio je odluku: Marcelo Brozović je uzeo toliko novca da do kraja života ne mora prstom mrdnuti

Midhat Šljivak

Hrvatski reprezentativac Maracelo Brozović (30) karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji. Epic Brozo ne želi više čekati Barcelonu koja se predomišlja oko njegovog angažmana i posljednje vijesti govore da je sjajni veznjak odlučio potpisati za Al Nassr.

Marcelo Brozović je još jedan u nizu velikih igrača koji odlaze u Saudijsku Arabiju. Hrvat ne želi više čekati Barcelonu koja se nećka oko njegovog dovođenja i spreman je potpisati za Al Nassr iz Saudijske Arabije.

Inter je prihvatio ponudu Al Nassra za prodaju Marcela Brozovića. Hrvatski veznjak međutim nije imao previše volje za odlaskom u Saudijsku Arabiju i čekao je ponudu Barcelone.

Ipak, kako je katalonski velikan konstantno odugovlačio, Broz je prelomio i potpisat će ugovor sa saudijskim timom gdje ga čekaju Cristiano Ronaldo i Hakim Ziyech.

Treba svakako istaći da će Brozović dobiti trogodišnji ugovor vrijedan 20 miliona eura po sezoni. Time će postati najplaćeniji igrač s Ex-Yu prostora i čovjek s najjačim ugovorom ikad.

Oglasi

Inter će za usluge ovog 30-godišnjeg veznjaka inkasirati 23 miliona eura, što je svakako jako dobra cifra u kompletnom poslu.

Marcelo Brozović je proteklih sedam godina proveo u Interu. Stigao je iz Dinama za samo pet miliona eura i bio je zaista odlična kupovina tima s Giuseppe Meazze. Odigrao je ukupno 330 utakmica i ima učinak od 31 gola i 43 asistencije u dresu italijanskog velikana.

Pored Intera i zagrebačkog Dinama ovaj 30-godišnjak je igrao još za Lokomotivu, te Hrvatski Dragovoljac, gdje je i počeo profesionalnu karijeru.

Za reprezentaciju Hrvatske debitovao je 2014. godine. Član je zlatne generacije Vatrenih koja je bila viceprvak svijeta, a zatim i osvajač trećeg mjesta na Mundijalu.

U dresu nacionalnog tima Epic Brozo je odigrao ukupno 87 utakmica i postigao je sedam pogodaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

faris1982
Hajde molim vas napišite mi koji je izvor i gdje ste to čuli??? Bože Sačuvaj, ovih dnovinaru, dok ja to ne vidim ili ne pročitam od uglednih novinara tipa Fabrizio Romano, Gerard Romero, 433 i tako dalje..Ove vaše izmišljene članke ne treba ni otvarati, malo vam dosadno ha?
2 0
Shik
Potpisao sigurno.Zahvaljujuci Pjanicu. Dao mu savjet.Ako nevjerujes meni pitaj Ibrahimovica? Za velike pare ces igrati opusteno i uzivati. U Barsi za manje para ces ginuti.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi