Duga je lista otpisanih u Interu, a među njima su Brozović i Kolarov
Foto - EPA

Na Meazzi smanjuju potrošnju

Duga je lista otpisanih u Interu, a među njima su Brozović i Kolarov

M. Šljivak

Novi prvak Italije, ekipa Intera, pokušat će da se riješi nekoliko igrača u ljetnom prijelaznom roku.

Nerazzurri imaju dosta finansijskih problema, pa su prinuđeni da se riješe određenih fudbalera i da smanje izdvajanja za plate za 15 do 20 posto.

Gazzetta dello Sport objavila je danas imena petorice fudbalera koji su otpisani u redovima novog prvaka i tu su zaista velike zvijezde.

Među onima koji su na prodaju i sa kojima neće biti nastavljena saradnja su hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović, te iskusni srbijanski fudbaler Aleksander Kolarov.

Inter će pokušati da se riješi njihovih ugovora, a na listi koju je objavila Gazzetta su još Alexis Sanchez, Arturo Vidal i Ashley Young.

U redovima kluba iz Milana nadaju se da će Vidal i Alexis pristati na raskid saradnje i da će kao slobodni napustiti klub, dok saradnja sa Youngom i Kolarovom neće biti nastavljena i oni će otići iz kluba.

Što se tiče Marcela Brozovića, njega je klub stavio na transfer listu. Pokušat će da ga prodaju i vrlo je moguće da je hrvatski fudbaler završio svoju epizodu na Giuseppe Meazzi.

Brzović je član Intera postao 2015. godine. Stigao je iz zagrebačkog Dinama i postao je neizostavan član ekipe iz Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukupno je odigrao 242 utakmice za ovaj tim i postigao je 24 pogotka, a najveći uspjeh je svakako osvajanje titule ove sezone.

Za Brozovića je interes pokazivala ekipa PSG-a.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klackalica
Brozovic na transfer listi? Neizostavan igrac bez kojeg ima igra cesto nema smisla..hhaha promjenite dilerA, gori ste od talijanskih kvazinovinara
2 3
ayd
Fotelja novinarstvo u fazonu odoh na twiter da vidim sta pisu razni kvazi novinari po Italiji. Broz je vazna karika cisto sumnjam da odlazi, za ostale se manje vise znalo.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi