Marcelo Brozović je 'magični čovjek', ali je poznati Srbin morao zabrljati i pokvariti sve

Ronaldo zabio, ali asistencija će izostati

Marcelo Brozović je 'magični čovjek', ali je poznati Srbin morao zabrljati i pokvariti sve

Midhat Šljivak

Al Nassr je s laganih 2:0 pobijedio Al Feihu i plasirao se u četvrtfinale azijske Lige prvaka. Golove su postigli Otavio i Cristiano Ronaldo, a kod gola portugalske zvijezde Marcelo Brozović je imao sjajnu asistenciju, dok je srpski golman Vladimir Stojković napravio veliku grešku i počastio je CR-a.

Cristiano Ronaldo uspio je doći do novog gola u dresu Al Nassra. Završio je priču u meču s Al Feihom (2:0) u 86. minuti uz ogromnu pomoć Marcela Brozovića i srpskog golmana Vladimira Stojkovića koji je pokvario magičnu asistenciju Hrvatu činjenicom da je dotakao loptu.

Brozović je fenomenalnom loptom 'izbacio' Ronalda. Ovaj je umakao odbrani protivničkog kluba, no činilo se kako će srpski golman Stojković uspjeti da interveniše.

Međutim, iskusni čuvar mreže pravi veliku grešku. Lopta mu prolazi ispod nogu i dolazi do Cristiana koji je šalje u praznu mrežu za ovjeru pobjede Al Nassra od 2:0.

Brozović i Ronaldo su postali zaista ubitačan tandem. Lopte koje Portugalcu šalje hrvatski veznjak su nezaustavljive i bilo bi prava šteta da nije postignut pogodak.

Oglasi

Stojković je do 86. minute branio zaista dobro. Imao je nekoliko odličnih reakcija, ali je sve na kraju uspio upropastiti.

Cristianu je ovo peti pogodak u šestoj utakmici ovosezonskog izdanja azijske Lige prvaka i Al Nassr je zasluženo ostvario plasman u četvrtfinale.

Treba svakako napomenuti da je CR prvi strijelac prvenstva Saudijske Arabije. S 39 godina je nevjerovatan i ima učinak od 21 pogotka, te devet asistencija u 19 odigranih susreta.

S druge strane ako se Marcelu Brozoviću kojim čudom ovo dodavanje upiše kao asistencija, to će hrvatskom veznjaku biti osma u sezoni u kojoj je postigao i pet pogodaka.

Oglasi

Statistika je svakako mogla biti i mnogo bolja da igrači Al Nassra ove sezone nisu promašili bezbroj velikih šansi pred protivničkim golovima.

Brozović uživa u opuštenom životu

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović mogao je birati evropskog velikana u kojem će igrati, no on je odlučio da uzme ogroman novac u Saudijskoj Arabiji.

Brozović u ovoj zemlji živi opušteno. Nema previše stresa kao što je to slučaj bio u prošlosti, a to jasno pokazuju česti snimci na društvenim mrežama.

Sjajni veznjak jednostavno ima pluća da ne mora raditi previše. To mu je velika prednost, kao i to što je apsolutni majstor fudbala na terenu.

Podsjetimo, Brozović je zbog dolaska u Al Nassr odjavio Barcelonu, a u karijeri je nastupao za Inter, zagrebački Dinamo, Lokomotivu i Hrvatski Dragovoljac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi