Mališan s fotografije već viši od oca: Marcelovom sinu je 11 godina i "dominira" nad protivnicima

Brazilac može biti ponosan

Mališan s fotografije već viši od oca: Marcelovom sinu je 11 godina i "dominira" nad protivnicima

Admin Čaušević

Kao i većina fudbalera tako je i Marcelo Vieira da Silva Júnior upisao sina u fudbalsku školu kluba čiji je član, u ovom slučaju Real Madrida. 

Marcelo je 15-ak godina član Reala, polako ulazi u sumrak karijere. Ima 33 godine i sigurno mu kroz glavu prolazi eventualno penzionisanje.

Međutim, Brazilac ne mora previše da brine za svoju budućnost, barem ako se po jutru poznaje dan jer je nejgov sin Enzo Alves odlično počeo svoju karijeru.

Enzo Alves Vieira je samo jedan od 240 dječaka koji učestvuju na završnom turniru za prvaka Španija u uzrastu do 12 godina.

Ovog 11-godišnjaka na terenu nije teško prepoznati. Ima kovrđavu i gustu kosu kao i otac, a na leđima nosi broj 12.

Oglasi

Međutim, ono što imponuje je njegova visina. Tako je na meču protiv vršnjaka Getafea postigao zaista dominantan gol glavom.

Dok je Marcelo prije nekoliko godina osvajao Ligu prvak i pozirao s peharom, Enzo je jedva bio viši od trofeja, a sada je praktično nadmašio i oca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, legendarni brazilski as iza sebe ima poprilično skromnu sezonu. Upisao je svega 19 nastupa i potpuno je ispao iz kombinacija kod Zinedinea Zidanea.

Real će u narednim sedmicama dobiti novog trenera, pa će biti interesantno pratiti razvoj situacije oko Marcela koji je za Kraljeve vezan do ljeta 2022. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi