Uplakane oči legende - Tog trenutka je znao da je sve gotovo

Marcelo nije izdržao

Uplakane oči legende - Tog trenutka je znao da je sve gotovo

Midhat Šljivak

Fudbalska sezona u Južnoj Americi završena je finalnim duelom Copa Libertadores u kojem je Fluminense na Maracani savladao Bocu Juniors nakon produžetaka s 2:1 i po prvi put u historiji je uzeo trofej najboljeg tima ovog kontinenta. Dio pobjedničkog tima bio je i legendarni lijevi bek Marcelo koji je u ovom susretu zaplakao i prije nego što je sudija svirao kraj meča. Učinio je to nakon vodećeg gola u nadoknadi.

Fluminense je u spektaklu na Maracani savladao Boca Juniors s 2:1 nakon 120 minuta igre i po prvi put je u bogatoj historiji uzeo naslov najbolje ekipe Južne Amerike.

Pobjednik ovog duela odlučen je u 99. minuti kada John Kennedy pogađa za vodstvo brazilskog tima, a nakon gola kamera je na klupi Fluminensea odmah prikazala legendarnog lijevog beka Marcela.

Čuveni defanzivac igru je napustio u 80. minuti, no na klupi je sve veoma srčano doživljavao. Kada je Kennedy postigao gol za 2:1 Marcelo nije izdržao i suze su same krenule.

Oglasi

Zaplakao je 35-godišnjak kao malo dijete. Očigledno je shvatio da je taj gol pobjednički i da više nema šanse da njegov tim izgubi ovaj meč, što se ispostavilo kao tačno.

Marcelo se prije sedam mjeseci vratio u tim u kojem je ponikao. Silno je želio trofej Copa Libertadores i na kraju je ispunio obećano. Došao je s riječima.

"Emocionalan sam jer se vraćam kući. Radujem se što ću igrati Copa Libertadores i što ću biti dio pobjedničke ekipe", rekao je tada Marcelo.

Na kraju mu se previđanje obistinilo. Nakon suza uslijedila je radost s ostatkom ekipe i po terenu je vikao: "Ja sam šampion Copa Libertadores".

Podsjetimo, Marcelo je s Real Madridom osvojio pet trofeja Lige prvaka, a sada je uzeo i najveći južnoamerički trofej i tako je upotpunio bogatu karijeru.

Bez ikakve dileme ovaj legendarni fudbaler je među najboljim lijevim bekovima koji su se ikad pojavili i apsolutna je legenda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi