Dugo su u Pireju čekali, a onda gol za pamćenje legendarnog Marcela: Ni u Realu nije ovako zabijao

Dvostruki strijelac u Kupu

Dugo su u Pireju čekali, a onda gol za pamćenje legendarnog Marcela: Ni u Realu nije ovako zabijao

Edmir Škorić
Teme:

Marcelo je postigao prvi pogodak u dresu Olympiakosa u 50. minuti utakmice protiv Atromitosa.

Olympiakos i Atromitos igraju utakmicu osmine finala Kupa Grčke, a iskusni brazilski bek u 50. minuti je postigao lijep gol za 2:1 vodstvo domaćina.

Prethodno je nakon 45 minuta bilo 1:1. Poveo je Olympiakos golom Biela u 7. minuti, ali je Kjartansson u 11. izjednačio.

Marcelo je u 66. minuti, dvije minute nakon gola El Arabija, postigao još jedan pogodak i njegov tim je na kraju sigurno slavio sa 4:1.

Marcelo je u septembru stigao u Grčku i nedavno se pisalo da zbog viška kilograma više nije važan treneru Pirejaca, te da može da ide, ali ipak čini se da se na Brazilca još računa, a nakon današnje partije sve je izvjesnije da će ostati barem do kraja sezone.

Oglasi

Početkom septembra su Marcela dočekali brojni navijači Olympaikosa, priredili mu nezaboravan doček, ali on se nije proslavio na početku avanture u Grčkoj.

Marcelo je za Real Madrid odigrao ukupno 546 utakmica i postigao je 38 pogodaka.

Do 2018. godine Marcelo je bio član reprezentacije Brazila. Za Karioke je odigrao 58 utakmica i postigao je šest golove, a jedan od njih je protiv Bosne i Hercegovine u prijateljskom meču 2012. godine kada je Brazil slavio s 2:1.

Potražite više informacija na temu Super League:

Smataro se jednim od najboljih lijevih bekova u novijoj nogometnoj povijesti, ali ipak je u poznim godinama, a pomalo neuredan život će očito doprinijeti nekom prijevremenom kraju nogometne priče.

No, ne treba zaboraviti da je čovjek osvojio čak pet naslova Lige prvaka sa Realom i da ima i šest titula u Španiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi